->
Kurban Bayramı boyunca et yediyseniz sağlığınız açısından şimdi biraz ara vermeniz gerekiyor. Celal Demir, kalp hastalıkları açısından yüksek risk altında olan ya da kalp hastalığı tanısı konulmuş kişilerin beslenme düzenine önem vermeleri gerekirken, çok sayıda hastanın bu konuda dikkatsiz davrandığını söyledi. Özellikle bayram boyunca kırmızı et yiyenlerin, buna ara verip, bol miktarda sebze tüketmesini öneriyor.
Kardiyolog Dr. Uzmanlar fazla kırmızı et tüketiminde vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarsında bulunuyor
Özellikle Kurban Bayramı’ndaki aşırı et tüketimi ile bu hastaların yaşadıkları sağlık problemlerinin had safhaya ulaştığını anlatan Demir, bayram boyunca çok fazla et yiyenlerin en az 1 ay et tüketimine ara vermesi gerektiğini dile getirdi.
Kurban Bayramı’nda et tüketimine bağlı olarak kalp ve tansiyon rahatsızlıklarıyla sağlık kuruluşlarına yapılan müracaatlarda büyük artış görüldüğünü kaydeden Demir, “Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp – damar, diyabet ve yüksek tansiyon hastaları yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli; aşırı et tüketmemelidir. Maalesef tüm uyarılara rağmen kişi hasta dahi olsa kurban vesilesiyle kırmızı et tüketebiliyor.” dedi.
Kavurmanın içine tereyağı ve kuyruk yağı konulmadan kendi suyu ile kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini anlatan Demir, “Etin kendi yağı, yemeğin lezzeti için yeterli olup; ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Kavurmada çok fazla tuz ve kuyruk yağı kullanılması sebebiyle; kalp ve tansiyon hastaları, kavurmadan uzak durmalıdır. Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketimi ile birlikte tuz kullanımının artması, özellikle yüksek tansiyon hastaları için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.” diye konuştu.
Bir önceki Hazım probleminin çözümü kayısı yemek başlıklı konumuzda apandisit, D vitamini ve diş hastalıkları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.