->
4 yıl boyunca katılımcılardan 325′i kalp hastalıklarından ve kalp krizinden öldü, 215′i kalp krizi geçirdi.
Bu kişilerin alışkanlıklarını inceleyen bilim adamları, günde 4 saatten fazla ekran önünde olan (iş dışında) kişilerin ölüm riskinin ekran önünde 2 saatten az geçirenlerden yüzde 48 fazla olduğunu gördü. 4 yıl boyunca süren araştırmada, katılımcılardan günde kaç saat televizyon ya da DVD izledikleri, iş dışında kaç saat bilgisayar kullandıkları ya da video oyunu oynadıkları soruldu.
Yapılan araştırmalar, fazla televizyon izlemenin kalp krizi geçirme riskini ve kalp hastalıklarına yakalanma oranını artırdığını ortaya çıkardı.
Londra Üniversitesi’nden Emmanuel Stamatakis ve ekibinin araştırmasına, 4 bin 512 İskoçyalı katıldı.
“Journal of the American College of Cardiology” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, günde 2 saatten fazla televizyonun önünde oturmak kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırıyor
Kalp krizi riskinin ise günde 2 saatten fazla ekran önünde hareketsiz kalanlarda, diğerlerine göre yüzde 125 fazla olduğu ortaya çıktı.
Stamatakis, işten geldiklerinde birçok kişinin saatlerce televizyon izleme alışkanlığının olduğunu, ancak bu alışkanlığın kalp ve genel sağlık için tehdit oluşturduğunu, hükümetlerin bu konuda daha ciddi önlemler alması gerektiğini vurguladı.
Bir önceki Obezite hipertansiyonu tetikliyor başlıklı konumuzda aşırı şişmanlık, halk sağlığı sorunu ve hipertansiyon hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hareketsiz kalmanın zararları, hareketsiz kalmanın zararları nelerdir, hareketsiz kalmanın sağlıga zararları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.