->
Günümüzde en çok görülen felç çeşidi olan iskemik felç, beyinde bir kan damarında oluşan pıhtı sonucu ortaya çıkıyor. Felç riskini arttıran faktörlerin neler olduğunu bilirseniz, sağlığınızı bu hususta koruma altına alabilir ve felce yakalanma ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.
Merkezsel ve çevresel olarak iki grupta toplanan felç çeşitleri, çeşitli durumların etkisi altında kalarak husule gelmekte olduğu için, bu nedenle sizlere her bir felç çeşidinin neden meydana gelebileceğini ayrı ayrı açıklamak istedik. İşte felç riskini arttıran nedenler…
Felç riskleri nelerdir?
Merkezsel felçlerde kas gücü azalmakta ya da tamamen yok olmakta, kaslarda aşırı gerginlik husule gelmekte ve kemik kiriş reflekslerinde artma görülürken, çevresel felçlerde sinir hücreleri sağlam kalırken kaslarda hasar oluşmaktadır. Bir diğer sık görülen kanama felç ise, yüksek tansiyon hastalarında veya ilaç tedavisi esnasında kanın pıhtılaşma düzenindeki bozukluk beyindeki bir damarın çatlaması sonucu kanın beyne sızmasına sebep olan bir felç türüdür.
Tüm bu felç çeşitlerinin ortaya çıkmasında ise çeşitli faktörler rol oynamaktadır
Felç riskini arttıran bu faktörler ise; obezite, sigara, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kandaki kolesterol seviyesinin yüksekliğidir. Bu faktörler felç olma riskini en çok etkileyen faktörlerdir.
Bir önceki yazımız olan Tansiyon hastaları oruç tutabilir mi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kısmi felç sıcak iyi gelirmi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.