->
Fakat yinede bu belirtilerin folik asit anemisini işaret edip etmediği muayene ve test yapılmadan kesin olarak söylenemez. Çünkü yaşanan bu belirtilerin aynısı başka hastalıklarda da ortaya çıkmaktadır. Folik asit anemisi tedavi edilmesi gereken ciddi hastalıklardan bir tanesidir. Saydığımız bu şikayetleri yaşıyorsanız eğer uzman bir hekime gitmeli, muayene olmalı, gereken testlere tabi tutulmalı ve teşhis konulduğu zaman da folik asit anemisi tedavisi için gerekli adımlar atılmalıdır.
Folik asit anemisi başlangıç evresinde genellikle hiçbir belirti göstermeyen, ancak ilerleyen zamanla birlikte fiziksel güçsüzlük, nabızda hızlanma, zayıflamaya başlama ve ishal gibi şikayetlerle kendini ifşa etmektedir
Folik asit anemisi tedavisi
Folik asit, B vitamin gurubunun üyelerinden birisi olmakta ve vücutta ki eksikliği durumunda da kandaki alyuvarların boyları büyümüş fakat sayıları azalmış olma özelliği göstermektedir. Vücuda yeterli miktarda folik asit alınmamasından veya ince bağırsakların folik asit emilimini gerçekleştirememesinden kaynaklı olarak folik asit anemisi husule gelir. folik asit anemisinin tedavisi çoğu kişide dengeli ve yeterli bir beslenme ile ortadan kaldırılmaktadır. Uzman hekimin önerilerinden dışarıya çıkmayan hastalar folik asit anemisi tedavisini kısa sürede gerçekleştirmiş olur.
B grubu vitaminlerinden olan folik asidin temel kaynakları çiğ meyve ve sebzelerdir. Aynı zamanda ciğer ve böbrek gibi yiyeceklerde de bolca folik asit bulunur. Ancak bu gıdaların aşırı pişirilmesinden kaçınılmalıdır. Çünkü bu yiyeceklerin ihtiva etmiş olduğu folik asit, yiyeceklerin çok pişirilmesi durumunda ortadan kaybolur. Folik asit anemisi tedavisi sürecinde bu yiyecekleri az pişmiş tüketin, çiğ sebze ve meyvelere ağırlık verin.
Eğer folik asit anemisinin tedavisi yalnızca beslenme ile yapılamayacaksa, bu durumda ilaç tedavisi uygulanır. Folik asit anemisi ilaç tedavisinde vücudun ihtiyacı olan folik asit enjeksiyon yoluyla verilir. Takviye olarak ağızdan enjekte edilen folik asit, folik asit anemisinden kurtulmayı sağlar.
Bir önceki yazımız olan El ve ayaklarda duyarlı bölgeler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.