->
Bu belirtileri kendinizde hissettiğiniz zaman uzman bir hekime başvurmalı ve folik asit eksikliği anemisi için tedaviye başlamalısınız.
Folik asit eksikliği anemisinin tedavisi
Folik asit eksikliği anemisinin tedavisi için bu hastalığa neden ola kırmızı kan hücrelerinin varlığı ile hemoglobin ve folik asit seviyelerini ortaya çıkartmak için tam kan hücresi sayımı testi yaptıktan sonra, eğer ki bu rahatsızlığa yol açan beslenme eksikliği değilse, folik asit takviyesi önerecektir.
Folik asit eksikliği anemisi göğüs ağrısı, baş ağrısı, yorgunluk, beniz uçukluğu, dilde iltihaplanmaya, nefessizliğe ve ileri ki evrelerde ayaklarda karıncalanmaya yol açan kansızlık hastalığıdır. Folik asit eksikliğine yol açan neden folik asitten yoksun bir beslenme ise, folik asitten zengin olan besinleri tüketmeniz ile sorun ortadan kalkacaktır.
Folik asit eksikliğine yol açan nedenler başka bir rahatsızlıktan dolayı kullanmış olduğunuz ilaçlar ise, bunlara ek olarak hekiminiz size folik asit hapı reçete eder. Uzman hekiminiz folik asit eksikliği anemisine neden olan kırmızı kan hücrelerinin ne denli eksik olduğunu anlamak için size birkaç test uygulayacak ve ardından tedavi sürecine başlayacaktır
Folik asit haplarının kullanımı güvenlidir, ancak bazı hastalara 400 mikrogramdan fazlası zarar olduğu için, folik asit hapı hekim kontrolü dışında kullanılmamalıdır.
Bir önceki Aplastik anemi tedavisi başlıklı konumuzda aplastik anemi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: folik, folik asit tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.