->
Zengin ülkelerde yaşayan düşük gelirli kişilerin bunalıma girme olasılşığı diğerlerine göre daha fazla. İlişkileri sonlanmak üzere olan kişiler de bunalımdan nasibini alıyor.
WHO’nun 18 ülkede 89037 kişi ile görüşerek yaptığı araştırmada 2400 Belçikalı yer aldı. Araştırmanın Belçika ayağını Leuven Katolik Üniversitesi Profesörü Koen Demyttenaere koordine etti.
Yapılan araştırmada görüşülen örnekler en az 2 hafta boyunca “üzüntü, uykusuzluk, iştahsızlık, hiçbir şeyden zevk almama, yorgunluk hissi ve intihar etmeyi aklından geçirmek gibi belirtileri olan” depresyon geçirdiği ortaya çıktı
Deprosyon listesinin başında yüzde 21 ile Fransa var. ABD yüzde 19 ile ikinci, Brezilya yüzde 18,4 ile üçüncü ve Hollanda yüzde 17,9 ile dördüncü sırada bulunuyor. Deprasyon listesinin sonunda ise yüzde 8 ile Meksika yüzde 6 ile Japonya ve Çin geliyor..
Uzmanlara göre varsıl ülkelerde stres en önemli bunalım nedenlerinden. Zengin ülkelerdeki düşük eğitimli ve düşük gerlirli kişilerin kendi üğlkelerinin zenginliği ile kendi durumların karşılaştırmaları da bunalıma girmelerine yol açıyor. Kültürel farklılıklar da önemli depresyon nedenlerinden.
Varsıl ülke yurttaşlarının daha az inançlı ve aile bağlarının daha az olduğu ve problemle karşılaştıklarında yalnız kaldıkları belirtildi.
Diğer taraftan yoksul ülkelerde sorunun kayıtlara geçmediği ve ruhsal hastalıklar konusunda toplumsal bilinçin gelişmediği ifade ediliyor. Hatta bu ülkelerde bazen deprasyon konusunda konuşmanın tabu olduğu belirtiliyor
ANF NEWS AGENCY
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.