->
Ancak midenin iç yüzeyinde yer alan mukoza tabakası mütenevvi sebeplerden dolayı iltihaplandığında tüketmiş olduğumuz gıdaların bazıları mide rahatsızlıklarına yol açar.
Tüketmiş olduğumuz katı ve sıvı tüm gıdalar yemek borusundan mideye ulaşmakta olup mide görevlerini yerine getirince de bağırsaklara aktarılır.
Ekseri bakteriyel enfeksiyon sonucu husule gelen gastritin diğer mide rahatsızlıklarına oranla daha yüzeysel etkileri ve sonuçlarının bulunması tedavisi şart olan hastalıklar arasında yer almasına neden olur. Farklı sebeplerden dolayı iltihaplanan mukoza tabakasının yaşatmış olduğu bu sıkıntılar gastrit oluşumunun sebebidir. Diğer mide rahatsızlıklarına nazaran daha çok şikayete ve sıkıntıya sebep olan gastrit tedavisi hakkında detaylı bilgileri siz değerli ziyaretçilerimiz için paylaşıyoruz
Gastrit tedavi edilmediği müddetçe daha da ilerleyecek ve derine işleyerek ülser gibi çeşitli sıkıntılara yol açacaktır. Gastrit tedavisinde ise günümüzde antibiyotik ilaç kullanımı önerilir. Gastrit hastaları düzenli olarak hekim kontrolünde ilaçlarını kullanırlarsa gastritten sonsuza dek kurtulurlar.
Antibiyotik ilaç kullanmanın yanı sıra hasta diyete de başlamalıdır. Mideye rahatsızlık verecek yağlı gıdaları, kızartma türü yiyecekleri, asitli içecekleri tüketmekten kaçınmalıyız.
Gastrit tedavisi sonrası da hasta yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeye devam etmelidir. Aksi durumda sorununuzun geçtiğini zannederken yeniden bu rahatsızlık ile karşılaşabilirsiniz. Gastrit tedavisi hakkında uzmanınızın önerilerini asla kulak arkası etmeyin. Sağlıklı günler.
Bir önceki yazımız olan Hiç kilo alamayanlar ne yapmalı? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: gastrit, gastiriti olan nasil kilo alir, iyileşmeyen gastrit
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.