->
Teşhisi ekseri hasta tarafından konulan gaz kaçırma probleminin tedavisine başlamadan önce sorunun sebebi nedir o araştırılır ve sebebe yönelik bir tedavi hekim ile hasta tarafından planlanır. Bilhassa kadınlarda daha sık husule gelen gaz kaçırma probleminin sebebi doğumda yırtılma olmasıdır. Aynı zamanda makat bölgesinde gerçekleştirilen ameliyatlarda yanlışlıkla kasların kesilmesi, dışkılamada zorlanırken makata bir şeyler sokulması, makatı etkileyen ağır enfeksiyonlar geçirilmesi, makat çatlağı tedavisinde uygulanan aşırı genişletme ve bağırsak sarkması gibi hususlar bu sorunun husule gelmesinde rol oynar.
Kişinin isteği üzerine değilde kontrolsüz olarak olur olmaz yerlerde anüsten gaz çıkmasına gaz kaçırma sorunu denmektedir. Gaz kaçırma ekseri makatı kapatan kasların zayıflaması ya da hasara uğramasından kaynaklanan bir sorun olmakta ve yaş ilerledikçe sorunda ilerlemektedir
Makat ultrasonu, Makat elektromiyografisi, Makat dinlenme ve sıkma basıncının ölçülmesi gibi işlemlerden geçen hastanın sorununa sebep olan faktörün tespiti ile gaz kaçırma tedavisine başlanır.
Tedavide sebebe yönelik uygulanan yöntemler aynı zamanda problemin seviyesine bağlı olarak da değişmektedir. Hafif seviyedeki gaz kaçırma problemi hastalarına genellikle makat egzersizi önerilir. Egzersiz ile makat kaslarının sıkılaşması sağlanır. Bu işlem için makata çöpü kalınlığında cisim konur ve bu cisim bir sıkılır, bir gevşetilir böylece makat kasları güçlenir. Fakat ileri seviyede ki gaz kaçırma tedavisi ise proktoloji uzmanı tarafından cerrahi işlemlerle ortadan kaldırılması hedeflenir.
Bir önceki yazımız olan Kimler böbrek verebilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: Gaz kaçırma hastalık mıdır, gaz kaçırma tedavisi, gaz tutamama sorunu, gaz kacirma problemi, gaz kaçırmamak için ne yapmalı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.