->
Çünkü gebelikte kanser hastalığına maruz kalan annenin taşıdığı bebek kanser hücrelerinden etkilenmemektedir. Gebelikte ortaya çıkan kanser hastalığının nasıl tedavi edilir? Gebelikte kanser tedavisi mümkün müdür ve gebelikte ortaya çıkan kanserin bebek üzerinde olumsuz etkileri var mıdır? Uzmanlarımız açıkladı…
Hamilelikte kanser tedavisi yapılır mı?
Uzmanlar gebelikte kanser ile karşılaşan anne adaylarının bebeklerinin sağlığı için endişe etmesi gereken bir durumun bulunmadığını söylediler.
Günümüzün amansız hastalıklarından olan kanser, nadir olarak gebelik esnasında da ortaya çıkabilmekte ve hamile olan kadınların ciddi endişeler içerisine düşmesine sebep olmaktadır. Bu durumdan dolayı gebeliklerde herhangi bir riskin bulunup bulunmaması konusunda merak içinde kalırlar. Büyük korkular yaratan kansere gebelikte maruz kalan anne adayları haklı olarak hem kendi hemde bebeklerinin sağlığı hakkında endişeye kapılırlar
Bunun sebebi ise, plesentanın kanser hücrelerini bebeğe geçilmemesidir. Gebelikte en fazla ortaya çıkan kanser çeşidi meme kanseri olmaktadır. Meme kanserini, lenf kanseri, kan kanseri, rahim , tiroid kanseri takip eder. Mide, bağırsak ve akciğer kanserleri ise gebelikte nadir olarak rastlanan kanser türlerindendir.
Gebelikte kanserin tedavisi yapılmamakta; ancak gebeliğin devam edip etmeyeceğine, tedavinin ne zaman yapılacağına bu dönemde uzman doktor eşliğinde karar vermek gerekir. Gebelikte görülen kanser gebe olan kadınla olmayan kadın arasında bir fark yaratmıyor. Tedaviye karar verirken kanserin evresi ve gebeliğin hangi döneminde ortaya çıktığı önem taşımaktadır. Gebeliğin ilk üç ayında anneye ilaç tedavisi uygulanmamaktadır. Aksi durumda erken doğum ve düşük riskleri vardır.
Bir önceki yazımız olan Aşırı kilo yumurtlamaya engel mi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.