->
Midede toplanan havanın ya da gazın sesli olarak ağızdan dışarıya çıkması olarak tanımlanan geğirmenin sebepleri nelerdir, hangi durumlarda geğirme ile karşılaşırız ve sürekli geğirme bir hastalık belirtisi midir tüm bu sorularınızın yanıtlarına makalemizde ulaşacaksınız. İşte geğirmenin nedenleri…
Sürekli geğirme nedenleri
Yemek esnasında daha çok konuşmadan ötürü besinlerle birlikte midemize hava da gitmektedir. Yutulan bu hava bir süre sonra geri çıkmak isteyecektir. Geğirme çoğumuz tarafından bir sorunu işaret edeceği düşünülmez, ancak geğirmenin sürekli olması bir takım hastalıkların belirtisi olduğu için sürekli geğirme şikayetiniz varsa mutlaka bir uzmana başvurun. Normal şartlarda arada bir geğirmek sağlık açısından bir problemi işaret etmemektedir
Kimileri bu havayı sessizce dışarı atarken, kimileri de bir hayli sesli bir biçimde yutulan havayı çıkartmaktadır. Geğirme esnasında çıkan sesin rahatsızlık verici gürültüde olması yutulan havanın fazla miktarda olduğunu gösterir. Nörotik sinirli ya da heyecanlı olan kimselerde aşırı hava yutmakta ve daha sonrasında bu havayı geğirerek geri dışarıya çıkartmaktadırlar.
Bebeklerde husule gelen geğirmelerin nedenleri de aynı sebeptendir. Anneyi emen bebek emme esnasında bir miktar hava yutabilir. Tüm bunların yanı sıra mide ve bağırsaklarda yaşanan bir takım rahatsızlıklarda geğirme ile kendini belli etmektedir. Mide asidinin fazla yüksek olduğu kişilerde geğirme sıklıkla görülen bir durumdur. Bu kişilere gastrit hastaları denir. Tüketilen yiyeceklerin içerisinde ki su, tuz ve gazlar kimyasal reaksiyona girer ve mide asidi ile tetiklenerek gaz ortaya çıkar ve bu durumda geğirmeye yol açar.
Bir önceki yazımız olan Kansızlık nasıl anlaşılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: geğirmenin nedenleri, bebeklerde gegirme nedenleri, gegirme nedenleri, neden geğiririz, gegirmenin sebepleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.