->
Ancak şikayetlerin uzun süre devam etmesi, hastanın ciddi boyutta ses kısıklığı yaşaması uzman bir hekim tarafından tedavi edilmesi anlamına gelir. Larenjit hastalığı yaşayanlar bu sorunlarından nasıl kurtulmak istediklerini merak ediyorlarsa, sayfamızda yer alan gırtlak iltihabının tedavisi hakkındaki uzman açıklamalarına göz atabilirler. Larenjit belirtileri 2-3 gün içinde geçmemişse ve başka şikayetlerde eklenmişse mutlaka gırtlak iltihabının tedavisi için uzman bir hekime başvurun.
Larenjit tedavisinde ilk önce problemin virüsten mi, bakteriden mi meydana geldiği yapılacak olan laboratuvar muayenesi ile anlaşılır ve sonrasında eğer problem bakteri kaynaklıysa antibiyotik ilaç tedavisine başlanır.
Gırtlak iltihabı nasıl tedavi edilir?
Basit bir larenjit hastalığı birkaç güç içinde kendiliğinden geçebilmektedir.
Soğuk algınlığı veya nezle sonrası, sesin aşırı bir şekilde kullanılmasından, aşırı sigara ve alkol tüketilmesinden, reflü hastalığından seste kısıklık, boğazın gıcaklanması, kuruması, sürekli olarak boğazda temizlenme hissinin olması gibi belirtilerle husule gelen gırtlak iltihabı (larenjit) tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir
Virüs ya da sesin aşırı kullanılmasından kaynaklı olan larenjit tedavisi ise, birkaç günlük sesi dinlendirme, ılık ve sulu besinler tüketme ile yapılır.
Gırtlak iltihabının tedavi sürecinde hasta içiyorsa sigarayı bırakmalıdır. Larenjit kronik bronşitten kaynaklı olarak da meydana gelebilir. Bu durumda da antibiyotik tedavisi uygulanır. Alerji kaynaklı larenjit hastalığı tedavisinde ise antihistaminik türü ilaçlar reçete edilir.
Bir önceki Gırtlak iltihabı belirtileri başlıklı konumuzda gırtlak iltihabı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gırtlak iltihabı tedavisi, girtlak hastaligi, larenjit alerji
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.