Gizli Şeker Hastalığı ve Gizli Şeker Hastalığı Belirtileri

Gizli Şeker Hastalığı ve Gizli Şeker Hastalığı Belirtileri
Sizlere bu yazımızda gizli şeker ile bilinmesi gereken önemli bilgileri aktarıyoruz…
 

Normalde açlık plazma şekerinin 110 mg/dl olması gerekmektedir.
Aslında toplum içerisinde, şeker hastalığına göre yaygın olarak görülmekte olan gizli şeker, sessiz ve sinsi bir  şekilde ilerlemekte ve  önlemi alınmadığında bilinen şeker hastalığına dönüşebilmektedir. Aksine ara öğünlerde emilimi yavaş olan kepek, çavdar, yulaf, tam buğday ekmeği gibi veya bunlardan hazırlanmış gıdalar yenilmelidir. Açlık kan şekerinin ölçtürülmesi ile tespit edilen gizli şeker, vücutta bazı hastalıkları da beraberinde getirmektedir.  Eğer gizli şekeriniz varsa, anında kana geçebilecek olan karbonhidratlı örneğin, meyve, şekerleme, beyaz ekmek, simit,  kola gibi gıdalardan kaçınılmalıdır. Açlık plazma şekerinin 110 mg/dl’nin üzerinde fakat 140 mg/dl’nin altında (yeni kriterlere göre 126 mg/dl) olması, bozuk glukoz toleransı olarak tanımlanmaktadır.

Benzer şekilde şeker yükleme testi yapılan kişilerde ikinci saatteki plazma, glukoz düzeyinin 140 mg/dl’nin üzerinde, fakat 200 mg/dl’nin altında olması da bozuk glukoz toleransı olarak adlandırılır

Bu durumdaki kişilerin gün boyu kan şekerleri normaldir ve diyabetin klasik bulguları görülmez.
Bununla birlikte bu kişiler, Tip 2 diyabet için en riskli grupta olduklarından yaşam biçimlerini yeniden düzenlemeleri gereklidir.
Bir önceki Mesane kanseri tedavisi başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri nasıl tedavi edilir ve mesane kanserinin tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gizli şeker nerede nasıl ölctürülür

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.