->
Göz muayenesinde göz içi basıncının 10 ile 20 mm arasında değilde 20 mm’nin üzerindeyse, hastanın göz sinir tahribatı varsa ve görme alanı da anormal bir şekildeyse glokom hastalığı söz konusudur. Glokom yani göz tansiyonu rahatsızlığı ortaya çıktığı kişilerin görme sinirini etkilediğinden ötürü, zayıf görmelerine ya da kalıcı körlüğe sebebiyet vermektedir. Bu sebeple glokom fark edildiği gibi tedavi edilmelidir. İlaç, lazer ve cerrahi uygulama olarak tedavi edilen glokomun, hangi yönteme başvurarak tedavi edileceği ise, hastalığın seyrine ve biraz da hastanın isteğine bağlıdır. Peki gloko tedavisi nasıldır?
Glokom tedavisi
Glokom üç şekilde tedavi edilmektedir
İlaçlı tedavide damla kullanımı önerilir. Eğer ilk kullanılan damla ile göz tansiyonu düşürülmezse, kinci gerekirse içinde damlaya geçilir. Bu damlalarda işe yaramazsa diğer tedavi yöntemlerine başvurulur.
Glokom tedavisi için kullanılan damlalardan istenilen sonuç alınmazsa, lazer tedavisine yönelinir. Fakat bazı hastalarda lazer uygulaması geçici bir tedavi yöntemi olduğundan, sorun yaklaşık 3 yıl sonra nüksedebilir. Bazı hastalarda ise uygun bir yöntemdir ve glokoma kesin çözümdür.
Kullanılan bütün ilaçlara ve lazer tedavisine yanıt vermeyen glokom hastalığı için en son başvurulan yöntem, cerrahi uygulamadır. Doktorunuz size ameliyat olmanız gerektiğini söylediği gibi ameliyatı kabul etmeniz önerilir. Çünkü doktorunuzun ameliyat olmanızın en doğru tedavi yöntemi olduğunu söylemesine rağmen, ameliyatı erteliyorsanız sorununuz günden güne ciddileşmektedir.
Bir önceki Kuru göz sendromu nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda göz kuruluğu tedavisi ve kuru göz sendromu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz tansiyonu nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.