Göz Hastalığı Katarakt Nedenleri Ve Tedavisi

Göz Hastalığı Katarakt Nedenleri Ve Tedavisi

 
Katarakt, göz merceğinin azaltacak şekilde şeffaflığını kaybederek opaklaşmasıdır.
Gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesine Katarakt denir. Bir göz genellikle diğerine göre daha fazla etkilenmektedir. Gözlerden birinde veya ikisinde birden meydana gelebilmektedir Katarakt. Saydamlığı bozulan lens isli, buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili sorunlar başlar

Sebep ve Gelişme: konjenital veya yaşlılığa bağlı olarak, metabolik ( diyabet, kalaktozemi, hipokalsemi, tetani, Wilson hastalığı), has hastalıkları (miyotenik distrofi), deri hastalıkları (atopik dermatit vs.), toksik nedenler, ışınlar, travma ve göz hastalıkları (üveit, retina dekolmanı, tümörler, glokom vs.) gibi nedenler meydana gelebilir.

Belirti ve Bulgular:
•    Görmede azalma olur.
•    Kontrast belirlemede azalma, tam beyaz üzerinde tam siyah yazının kontrastı tam görülmez. Belirleme azalmıştır.
•    Fotofobi vardır.
•    Diplopi, tek gözle çift görür.
Tanı: rutin muayenelerin haricinde, pupilla ışık refleksi, ışık projeksiyonu, ultrasonografi, anjitografi, elektrografi ile konur.
Tedavi: Kataraktın tıbbi tedavisi yoktur. Tedavi cerrahi olarak yapılır. Lensin opaklaşmasına yol açan faktör ortadan kaldırılır. Temizlemek mümkün olmazsa yapay lens yerleştirilir. Uygulanan en son cerrahi yöntem: lokal damla anestezisi altında Fakoemülsifikasyon (FAKO) yöntemi ile dikişsiz olarak yapılanıdır.
Bir önceki Arpacık Hastalığı Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda arpacığın belirtileri, arpacık hastalığı ve arpacık hastalığı tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bulanık görme, arpacik gormede azalma, göz hastalığının sebepleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.