->
Göz çevresi dokularına yerleşen bu tümörler hayati önem taşır.
Göz ve gözün çevresine yerleşen iyi yada kötü huylu kitleler nadir gözükmektedir. Görme bozukluğuna yol açmakla beraber hastanın yaşamınıda elinden alır. Göz kanseride diğer hastalıklar gibi erken teşhis edilip hemen tedaviye başlanırsa hayatınızı size geri verir.
Göz çevresinde meydana gelen kanser türlerinden biri de, göz kanseridir
Göz Tümörü Belirtileri
Gözün açık kısmında meydana gelen tümörler gözle görülebilmektedir. Gözde meydana gelen ve iyileşmeyen yaralar, kapak düşüklüğü, çift görme sorunu, göz kızarıklıkları, gözde büyüme ve çocuklarda göz bebeklerinde beyazlıklar göz kanseri belirtileri arasındadır.
Göz Tümörü Teşhisi
Göz tümörü rutin olarak uygulanan göz muayenesi ile teşhis edilebilmektedir. Doktorunuz gerek görürse göz ultrasonu, renkli dopler ultrason, MR, biyopsi, tomoğrafi, floresan anjiyografi gibi testlerle göz kapağı kanseri teşhisi konur.
Göz Tümörü Tedavisi
Tümörün tipine göre tedavi uygulanmaktadır. İyi veya kötü huylu olması teşhis edildikten sonra röntgen ışınları, ilaçlar, dondurma, lazer, hormonlar, radyoaktif plaklar, geniş yada dar kapsamlı tedavi yöntemleri uygulanır. Tedavide; kanserin yaygınlığı, başka organlara sıçrayıp sıçramaması, büyüklüğü, tipi, yerleştiği bölge, yaş gibi birçok unsur etkilidir.
Bir önceki Göz kapağı tümörü ve tedavisi başlıklı konumuzda göz kanseri, göz kapağı ameliyatları ve göz tümörü tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz kanseri nasıl anlaşılır, goz kapagi tumor belirtisi, göz tümörü nasıl anlaşılır, goztumorun belirtilreri, göz kanseri nedir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.