->
Göz kapaklarının dışa dönme sebepleri her ne ise mutlaka uzman bir doktor tarafından araştırılıp nedenine yönelik tedaviler uygulanmaya başlamalıdır.
Göz kapaklarında dışa dönüklük gözlerde bulanık görme, kalıcı görme bozuklukları, gözün saydam tabakasında hasar, düzgün gözyaşı dağılımının olmamasına ve göz kurumasına sebep olan bir rahatsızlıktır.
Göz kapağının dışa dönük nedenleri
Tıp literatüründe “ektropion” olarak isimlendirilen göz kapaklarının dışa dönük olma sorunu kimi zaman doğuştan kimi zaman da sonradan husule gelen göz sağlığı ve estetik sorunlarındandır. Yüzümüzde göz ve göz kapakları en çok dikkat çeken dokularından olduğu içi, bu dokularda husule gelen şekil bozuklukları estetik kusur olarak görülür. Göz kapaklarında dışa dönüklük olma problemi sonradan meydana gelmiş ise sebebi genellikle yaşla alakalıdır
Sonradan ortaya çıkan göz kapaklarında dışa dönüklük sorunu, yaşın ilerlemesine bağlı olarak kapak dokularında gevşeme olmasından dolayı ortaya çıkar.
Sonradan meydana gelen göz kapaklarının dışa dönük olma sebeplerinden bir diğeri de tümörlerdir. Bilhassa göz kapağı etrafında beliren tümörler ağırlık yaptıkları için bu probleme sebep olarak gösterilir. Yüz felci geçirmekte göz kapaklarının dışa dönük olma nedenleri arasındadır. Ayrıca tüm bunlara ilaveten kapak teninde nedbe dokusuna yol açacak enfeksiyon ve travmaların varlığı da göz kapaklarının dışa dönmesine yol açar.
Bir önceki yazımız olan Kontakt lens ile uyumak zararlı mı? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: gözde donukluk
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.