->
Göz hastalıkları uzmanı Opr. Dr. İbrahim Çıplak, mevsim geçişlerinde artış gösteren göz kuruluğu rahatsızlığı hakkında şunları söyledi:
“Gözyaşı, gözün şeffaf ön yüzeyi olan korneanın sinirlerinin tahriş olmasını engeller.
Kuru havalardaki sıcaklığın, göz kuruluğunu da arttırdığını söyleyen uzmanlar, bulanık görme, gözlerde ağrı, kaşınma, yanma hissi belirtilerinin göz kuruluğunu işaret ettiğini belirtiyor. Gözyaşı eksikliği, uzun vadede ciddi problemlere ve hatta körlüğe yol açabilir
Ciddi olarak değerlendirilmesi, tedavi gerekir.”
Gözyaşı miktarının yaşın ilerlemesiyle azaldığını kaydeden Opr. Dr. Çıplak, hem kadınlar hem de erkekleri her yaşta etkileyebilen bu rahatsızlığın, kadınlarda menopoz döneminden sonra artış gösterdiğini belirtti.
Tedavide temel amacın, göz ıslaklığını sağlamak için gözyaşını artırmak olduğunu anlatan İbrahim Çıplak, şunları söyledi:
“Öncelikle bulunulan odanın nem oranının artırılması ve çok aydınlık ortamlarda güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
Suni gözyaşları da tedavinin ilk basamağını oluşturuyor fakat bu önlemler, ileri derecedeki kuruluklarda yeterli olmayabiliyor.
Gözyaşı boşalma kanallarına, kaybı azaltmak adına geçici olarak tıkaç takılması, aynı bölgenin kalıcı olarak lazerle kapatılması ve daha da ileri durumlarda temel olarak kanser tedavisinde kullanılanların seyreltilmiş hallerinden oluşan ilaçlarla gözyaşı salgılama sisteminin yeniden düzenlenmesi yöntemleri uygulanıyor.”
Bir önceki Şaşılık felç habercisi olabilir başlıklı konumuzda çift görme nedir, çocuklarda şaşılık ve felç belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gozlerde agri, goz kurulugu korluk yapar mi, göz kuruluğu görmeyi engeller mi, gözlerde ağrı ve pullanma nedenleri, göz kuruluğu görme bozukluğu yaparmı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.