->
En çok kırk yaş üstünde görülen bir hastalıktır.
Göz tansiyonu hastalığı, göz içindeki sinirlerin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar bir hastalıktır. Göz tansiyonunda önemli bir belirti ortaya çıkmadığı için hastalık sinsice ilerler ve çok fazla ilerlediği zaman anlaşılır.
Tıp dilinde glokom adı verilen göz tansiyonu çok fazla ilerlediği zaman tedavisi mümkün değildir. Göz sinirleri ise, göz içindeki basıncın yükselmesi ile hasar görür
Göz tansiyonundan dolayı meydana gelen görme kayıpları düzeltilemez. Bu nedenle hastalıkta erken teşhis önemlidir. Düzenli olarak göz kontrolü yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Her yıl en az bir defa göz tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz.
Göz tansiyonu tedavisi
Göz tansiyonu tedavi edilmediğinde yada tedavisi geciktiğinde körlüğe neden olmaktadır. Bu hastalığın erken teşhisi düzenli doktor kontrolünden geçer. Erken teşhis edilen göz tansiyonu tedavi edilebilir. Göz tansiyonu krizleri için ilaç ve damla tedavisi uygulanır. Tedavide en çok damlalar kullanılır. Düzenli ve saatinde kullanılan göz damlaları hastalığın tedavisi için büyük önem taşır.
İlerlemiş ama körlüğe kadar varmamış olan göz tansiyonuna lazer tedavisi uygulanmaktadır. Lazer tedavisi ile glokom yani göz tansiyonu kontrol altına alınmaya çalışır. Eğer tüm bu tedavi yöntemlerine rağmen bir gelişme sağlanamazsa cerrahi işleme baş vurulur.
Bir önceki Göz kuruluğu ve nedenleri başlıklı konumuzda göz kuruluğu, göz kuruluğu belirtileri ve göz kuruluğu belirtisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz tansiyonu
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.