->
Bir gözün diğerine göre daha az görmesi olarak tanımlanan göz tembelliği nasıl tespit edilir, buyurun öğrenelim. Çocuklarda göz tembelliği nasıl anlaşılır, göz tembelliğinin belirtirleri nelerdir, bu konu hakkında bizleri bilgiden göz doktorlarının, tavsiyelerine sizler için yazımızın devamında yer verdik.
Göz tembelliği nasıl belli olur?
Göz tembelliğinin asıl sebebi beyin ve göz arasında iletişimi sağlamakla görevli olan sinirlerin görevlerini yerine getirememesi, iyi çalışamamasıdır. Genetik yatkınlığında büyük payı vardır.
Göz tembelliği tedavi edilebilir bir göz sağlığı sorunlarından birisi olsa da, göz tembelliğinin erken dönemlerde fark edilmesi, bilhassa da çocuklarda göz tembelliğinin küçük yaşlarda anlaşılması tedavide büyük başarı getirir
Aynı zamanda gözde şaşılık söz konusuysa göz tembelliği de olabilir. anatomik bozukluklar, astigmat, miyopi, hipermetropi ve iki göz arasında bir numaradan faza fark olması gibi sorunlar göz tembelliğine neden olabiliyor.
Göz tembelliği nasıl olur?
Göz tembelliği sorunu yaşayan bir çocukta ve yetişkinde göz seğirmesi, göz kayması, görüş bulanıklığı gibi şikayetler ortaya çıkar. Bu şikayetler göz tembelliğinin belirtileridir ve mutlaka bu sorunları yaşıyorsanız ya da çocuklarınız böyle bir sorunları olduğunu söylüyorlarsa mutlaka bir göz doktoruna muayene olunmalıdır. Göz tembelliğinin anlaşılmasının ardından tedaviye başlanması gerekir. Eğer göz tembelliğinin belirtileri önemsenmez ise tedavi gecikir ve sorun görme kaybına kadar ilerleyebilir.
Bir önceki yazımız olan İt dirseğine tükürmek iyi gelir mi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: goz kaymasi ile goz tembelligi arasimdaki fark nedir, miyop ve göz tembelliği arasındaki fark nedir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.