->
Guatr tek başında bir hastalık değildir, bir kişinin guatr hastası olduğunu söylemek için hastalığı belirtilerine göre sınıflandırarak söylenmesi doğru olmaktadır. Guatr tedavisinde eğer sorun tiroid hormonunun azlığından kaynaklanıyorsa hormon salgılanmasını arttırıcı ilaçların kullanımı önerilirken, fazla salgılanmasına bağlı oluşan guatr hastalığında da hormon salgılanmasını önleyecek ilaçların kullanımı tavsiye edilir.
Fazla hormon salgılanmasından doğan guatr hastalığında hormon seviyesi normal düzeye indiği zaman ameliyat ya da radyoaktif iyot tedavisi uygulanır.
Guatr nasıl tedavi edilir?
Tiroid bezinin az hormon salgıladığı, hormon dengesizliğinin olmadığı ve tiroidin çok fazla hormon salgıladığı guatr hastalığı olmak üzere guatr gruplandırılmaktadır.
Boynun ön bölgesinde yer almakta olan tiroid bezinin tümör ve iltihap dışındaki başka bir nedenden dolayı büyümesi problemine guatr hastalığı denilmekte olup zehirli ve zehirsiz olmak üzere iki farklı şekilde husule gelmektedir. Guatr tedavisi de bu hastalıklara uygun tedavi yöntemleri belirlenerek uygulanır
Hormon dengesizliği olmayan guatr hastalarının tiroid bezlerinde nodüller bulunmaktadır. Bu durumda da cerrahi işlem uygulanarak guatr hastalığının tedavisi yapılır.
Bir önceki yazımız olan Kulak zarı çökmesi neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: guatr hastalığı nasıl anlaşılır, GUATRI HASTALIĞINI NASIL ÖNLERİZ, guatr hastaligi kendiliginden gecer mi, guatr hastalığı nasıl tedavi edilir, guatr hastalığı tedavisi hormon kullanımı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.