->
Gül hastalığı belirtileri
Gül hastalığında cilt üzerinde oluşan şikayetler ilk olarak pembe lekeler şeklindedir ve yer yer yuvarlak biçimde husule gelen bu lekelerin orta kısmı soluk olduğu için bu rahatsızlığa gül hastalığı denmektedir. Gül hastalığının belirtileri bazı kişilerde birkaç hafta içinde geçerken, bazılarında da bir yıla kadar seyir etmekte ancak belirtilerin geçmesinden sonra bir iz kalması söz konusu değildir. Çok nadiren esmer tenli olan bireylerde zamanla gerileme gösteren kahverengi lekeler husule gelebilir, ancak korkmaya gerek yoktur.
Gül hastalığı ekseri 10 ile 35 yaş arasında olan kişilerde husule gelen bir deri hastalığı olmakta ve deri hastalığı olması sebebiyle de cilt üzerinde bir takım şikayetlerin görünmesine sebep olmaktadır. Gül hastalığını bazı kişiler görünümünden dolayı mantar enfeksiyonu olarak algılar ve mantar ilaçları kullanmaya başlar
Fakat bu ilaçların sorunun geçmesinde hiçbir etkisi olmaz. Sorun bir kaç hafta içinde pek çok sayıda pembe döküntülerle devam eder ve bu döküntüler kol ve bacaklarda nadiren de yüz ve boyunda seyir eder.
Gül hastalığının en önemli belirtisi olan cilt döküntüleri sırtta da çam ağacına benzer şekilde görülmeye başlar ve zamanla daha yaygınlaşarak şiddetli bir hal alır. İlerleyen dönemlerde kaşıntı da ortaya çıkmakta ve bilhassa da sıcak havalarda ya da sıcak su ile duş alındığında kaşıntının şiddeti artar. Halsizlik, yorgunluk ve ağrı da gül hastalığı belirtileri arasındadır.
Bir önceki Gül hastalığının tedavisi başlıklı konumuzda gül hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gül hastalıgı, bileklerde gül hastalığı, gül hastalığı ağrı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.