->
Güneş alerjisi içinde aynı şey söz konusu olduğundan alerji uzmanları ve dermatologlar tarafından güneş alerjisi testi yaptırılmalıdır.
Güneş alerjisi testinin ardından güneş alerjisinin tedavisi için alerji ilaçları, kremler, kortizon tabletleri kullanılmaktadır.
Güneş alerjisi tedavisi
Ciltte birçok alerjik reaksiyon gelişebilir ve her birinin de hemen hemen belirtileri birbirine benzerlik gösterir. Bu nedenle hangi tür alerjinin husule geldiğini anlamak için test yaptırmak gerekir.
Ciltte yer yer kırmızı leke ve kabarık oluşması ve kaşıntı gibi yüz, eller, kol ve boyun bölgesinde belirtilerle husule gelen güneş alerjisi eğer gerektiği zaman tedavi edilmez ise sorun giderek ilerler ve akabinde ciltte su toplamış lezyonlar görülür. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmaktan dolayı ortaya çıkan güneş alerjisi, alerjik bünyelerde az bir güneşe maruz kalınmasının sonrasında meydana çıkar
Durumu çok ağır olmayan hastalara genellikle hekimler haricen sürülen kortizonlu kremlerini ya da alerji ilaçlarını reçete etmektedir. Ağır güneş alerjisi hastalığında ise ağızdan alınan kortizon tabletleri etkili olmaktadır. Güneş alerjisinin kısa sürede geçmesi için hastanın kendini güneşten koruması önemlidir.
Bir önceki Sakalı çıkmayanlar ne yapmalı? başlıklı konumuzda sakal çıkartma yöntemleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: güneş alerjisine kortizon tedavisi, gunes alerjisi gecer mi, gunes alerjisi ne kadar surede gecer, güneş alerjisinden nasıl korunulur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.