->
Hafıza kaybı çok eski zamanlardan beri insanlarda görülen bir rahatsızlıktır ve hemen hepsinde de, yapılan pek çok kazadan sonra geçmişteki bütün olayların anısının hafızadan silinmesi şeklinde olmuştur. Geçmişte çok yakın bir zamanı unutma şeklinde husule gelen hafıza kaybı, ağır bir şokun veyahutta travmanın hemen ardından hafıza kaybı görülebilir.
Hafıza kaybı belirtileri
Bu tür travma sonrası hafıza probleminde, devamlılık süresi değişiktir, şokun veya yaralanmanın derecesini saptamak için bir ölçü babında kullanılmaktadır. Buna travma sonrası hafıza kaybı adı verilir.
Tıp literatüründe amnezinin olarak isimlendirilen hafıza kaybının belirtileri oldukça çeşitli ve bir o kadar da değişiktir
Hastalar tam bir hafıza kaybı yaşasalar bile yazmak, yürümek ve okumak gibi alışkanlıklarını yitirmezler. Hafıza kaybında hasta isimleri, sesleri, renkleri, kişileri ve yaşadıklarını unutabilmektedir. Geçici ve kalıcı hafıza kaybı da yaşanabilir. Bazen hafıza kaybı belirtilerine, baş ağrısı, kusma, mide bulantısıi görsel bozukluk, ölmekten korkma, el ve ayakların buz kesmesi, ürperti gibi belirtilerde eşlik edebilir.
Bir önceki Rem uykusu nedir? başlıklı konumuzda REM uykusu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hafıza kaybı belirtileri, travma sonrasi gecici hafiza kaybi, geçici hafıza kaybı neyin belirtisi, gripte amnezi, hafıza kaybı ardından mide bulanması
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.