Hafıza kaybı nedenleri

Hafıza kaybı nedenleri
Özellikle de beyin tümörü olanlar yavaş yavaş hafızalarını kaybederler ve hiç bir şey hatırlamamaya başlarlar. Peki hafıza kaybının başka ne gibi nedenleri olabilir?
Hafıza kaybı neden olur?
Hafıza kaybı sebepleri

Hafıza kaybı genellikle başı bir yere hızlı bir şekilde çarpıktan sonra ortaya çıkan hatırlama durumu olurken, hafıza kaybına neden olan bir takım hastalıklarda mevcuttur.
Amnezi yani halk dilindeki adıyla hafıza kaybı, sözcüklerin temsil etmiş olduğu fikirleri tanıma ve anımsama yeteneğinin kaybolması şeklinde tanımlanan, kişileri, sesleri, renkleri, yakın geçmişte yaşanan anıları unutma gibi belirtileri söz konusu olan bazen geçici bazen kalıcı bir durumdur. Genellikle hafıza kaybı yaşanan bir travma sonrasında husule gelmekte ve hafıza kaybı yaşayan pek çok insanında kaza sonucu başına aldığı darbeden dolayı hafıza kaybı yaşadığı gözlenmiştir.
Alzheimer, demans, şizofreni, tecavüze uğrama, katil olma ya da bir katil görme, intihara teşebbüs, ilaç kullanımı, felç, alkol bağımlılığı, zehirlenme ve akıl hastalığına yakalanma hafıza kaybı nedenleri arasındadır

Bir önceki Rem uykusu nedir? başlıklı konumuzda REM uykusu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hafıza kaybı nasıl yaşanır, hafiza kaybiı nedenleri, Hafıza kaybı hasta ligi bulmaca daki yeei, kaza sonucu hafıza kaybı, hafıza kaç yaşına kadar kalıcıdır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.