->
Halsizliğin pek çok sebebi bulunmakta ve bu sebepler kimi zaman kısa süreli halsizliğe yol açarken, kimi zamanda bir türlü atlatılamayan uzun dönemli halsizlikleri ortaya çıkartır. Fakat sadece halsizlik nedenleri bu kadarla kısıtlı değil, daha pek çok faktörler halsizliğe yol açmaktadır. Gelin hep birlikte halsizlik nedenleri hakkında bilgilenelim ve hangi durumda halsizliği ciddiye almamız gerektiğini de öğrenelim.
Halsizlik neden meydana gelir?
Uzun süre bedensel aktiviteler yapmak, yoğun düşünsel zorlamaların olması, tempolu iş hayatı ve aşırı heyecanlanmalar halsizliğin nedenleri arasında gösterilmektedir.
Enerji düşüklüğü, uyuşuk davranma, herhangi bir şeye karşı isteksiz olma, vücudu kuvvetsiz hissetme, sürekli dinlenme ihtiyacı olması ve uyuklama hali halsizlik olarak tanımlanmaktadır
Halsizliğin sebepleri arasında stres, gürültü, aşırı karbonhidrat tüketimi, yeteri kadar su içmemek, uzun süre telefonla konuşmak gibi beyni ve bedeni yoran tüm bu faktörler halsizliğe neden olmaktadır.
Çok sıcak su ile duş yapmak da halsizliğin nedenleri arasında gösterilmekte ve bunun sebebi de sıcak suyun kan dolaşımını yavaşlatmasıdır. Sabahları ılık su ile duş almak halsizliğin ortaya çıkmasını önlemede birebirdir. Geceleri rahat uyumak ve uyku hormonunun salınımı için ise sıcak su ile duş alınması tavsiye edilir. Florasan ışık kullanımı, çok fazla kola içmek ve küflü ortamlarda bulunmakta halsizliğin sebepleri arasındadır.
Bir önceki Gut hastalığı tedavisi başlıklı konumuzda gut hastalığı bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: halsizlik neden ileri gelir, korku nden ileri gelir, cocuklarda halsizlik sebepleri nelerdir, cocuklarda halsizlik uyuklama hangi hastaligin belirtisi, çocuklarda sabahları halsizlik nedenleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.