->
Aslında çok zaruri olmadığı halde toplumda oluşmuş olan endişeler nedeniyle hamileler için farklı bir aşı da getirttik.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konu ile ilgili şunları söyledi:
“Hamilelerde hastalığı geçiren diğer insanlara göre ölüm riski 6 kat fazladır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, domuz gribi aşılama çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, aşılamada vatandaşların talebinin arttığı ve hamilelerin domuz gribine karşı mutlaka aşı yaptırmaları gerektiği belirtildi. Risk grubunda olanlar aşılanacak elbette ama hamilelerimiz asla bu konuda ihmal göstermesinler. Hamilelerimiz bu konuda çok hassas olmalıdır
Önümüzdeki bir, iki hafta içerisinde bu hamilelerimizi takip eden ebeler, onları evlerinde de ziyaret edecekler.”
Akdağ, şu ana kadar 20 civarında hamilenin H1N1′den dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Annelerin ölümünü önlemek için ciddi bir çaba gösteriyoruz. Son 10 yıl içerisinde şöyle bir gelişme oldu: 1999 yılında her 100 bin anneden 70′i hayatını kaybediyordu. Bu sene için bizim öngörümüz, her 100 bin anneden 17′sinin hayatını kaybetmesidir. Dolayısıyla meselede bu kadar bir iyileşme gösterdik. Dünya Sağlık Örgütü de Türkiye’yi bu konuda örnek bir ülke olarak gösterdi.”
Akdağ, vatandaşlardan alınan katkı payıyla ilgili bir soru üzerine ise Sosyal Güvenlik Kurumunun katkı payını uygulayan kurum olduğunu belirtti.
Bakan Akdağ, şunları söyledi:
“Bir aile hekimine veya sağlık ocağına gidildiğinde sizden herhangi bir para talep edilmiyor. Eğer reçete yazılmışsa 2 lira talep ediliyor. Bu büyük bir para değil. Bir devlet hastanesi veya üniversite hastanesine gidildiğinde ise eğer reçete yazılmışsa 8, yazılmamışsa 5 lira alınıyor.
Bunlar biraz da hastanelere gidiş açısından, çok gereksiz kullanım açısından düşünülmüş olan tedbirlerdir. Aksi takdirde hastanelerimiz bu yükü karşılayamaz hale gelecektir. Ama biz vatandaşımızı muayenehane kapılarından kurtardık. Şimdi 8 liraya büyük bir para gözüyle bakabilirsiniz, ama bunu 100, 150, 200 lirayla kıyaslamamız lazımdır. Çok değil bundan 7 yıl öncesini hatırlayalım. Katkı paylarına biraz bu gözle bakmamız lazımdır.”
Bir önceki Kolay hamile kalmak için ne yapmak gerekir? başlıklı konumuzda bebek sahibi olmak, gebelik ve hamile kalmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamilelerde h1n1 gribi nasil gecer
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.