->
Ayrıca geceleri burundan nefes alınmadığı, nefesin ağız yoluyla alınmasından kaynaklı boğaz kuruluğu da görülebilir. Bazı kadınların gebelik döneminde hamilelik nezlesine yakalanmalarından itibaren iki hafta içinde bu sorunu atlattıkları görüldüğü gibi, bazılarında doğumdan sonra da devam etmektedir. Peki hamilelik nezlesinin geçmesi için gebelik döneminde kadınlar neye dikkat etmelidir?
Hamilelik nezlesi tedavisi
Gebelik nezlesi nasıl geçer?
Hamilelik dönemi nezlesi normal nezle hastalığı gibi ağır geçmez,sadece burun akıntısı ve tıkanıklığı ile atlatılan bir sorundur. Ancak burnun tıkalı olmasından dolayı nefes almada güçlük çeke ve mukoza şişmesinden dolayı sinüs boşluklarına hava girmemesi sebebiyle baş ağrısı yaşanabilir.
Gebeliğin ilk ikinci ayından ya da son altıncı haftasından itibaren burun tıkanıklığı ve burun akıntısı ile husule gelen hamilelik nezlesi, ekseri gebelik döneminde birçok kadının en sık yakındığı sorunlardan biridir
Bilhassa da yatar pozisyonda rahatsızlık verici olan hamilelik nezlesinde, burundaki dolgunluğu azaltmak için, yatar pozisyonda iken başınızın altına yüksek bir yastık almalısınız.
Hamilelik nezlesi tedavisi için uzmanların önerisi, bol sıvı alımı, buhar solunması, yürüyüş, sıcak banyo, hafif egzersizler, tuzlu su spreyleri ve burun yıkama sıvılarıyla burnun temizlenmesi, burun kanadını genişleten bantların kullanımıdır. Odanın nemlendirilmesine ve temizliğine dikkat edilmelidir. Sigara dumanı, tozlu ortam, hava kirliliği ve ani ısı değişimleri olan bölgelerden uzak durmaya özen göstermelisiniz.
Bir önceki Hamilelik nezlesi nedir belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda hamilelik nezlesi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamilelik nezlesi, hamilelik nezlesi nasıl tedavi edilir, nezlede bas agrisi nasil gecer, hamilelerde hastalık nasıl geçer, hamilelik nezlesi nasil gecer
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.