->
Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Mehmet Çolakoğlu, kadınların hamileliliğin ilk aylarında, bazı maddelere aşerdiğini ve koku duyarlılığının arttığını belirterek, “Bazı kadınlar, hamileliği sırasında çeşitli yiyeceklerle, bazı maddelere karşı duyarlı olur ve kokusunu duyduğu maddeleri yemek ister.
Bazı hamile kadınların, eskiden çamaşır yıkamada kullanılan kili demir eksikliğini giderdiğine inanarak yediği ve bu durumun da düşüklere ve sakat doğumlara yol açabileceği bildirildi. Dr.
Bazı kadınlar aşermeleri nedeniyle sigara külü, toprak ve kireç gibi maddeleri bile yemeye kalkabilir” diyor
Bu maddelerin, sağlığa hiçbir yararı olmadığı gibi, aksine bazı riskler taşıdığını ifade eden Çolakoğlu, şunları kaydetti:
“Bebeğinizden olabilirsiniz”
“Hamileler, eskiden çamaşır yıkamak için kullanılan kili, demir eksikliğini giderdiği gerekçesiyle hiç düşünmeden yiyor. Bunlar, batıl inançlardan kaynaklanıyor.
İçinde toksik ve radyoaktif madde bulunabilen kil, düşüklere ya da sakat doğumlara yol açabilir. Demir eksikliğini kil ile gidermeye çalışan anne adayı, bebeğinden olabilir.”
Çolakoğlu, hamile kadınların bu maddeleri yemek yerine, test yaptırarak demir, vitamin gibi vücutlarında eksik olan mineralleri bazı ilaçlarla gidermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bir önceki Kolay hamile kalmak için ne yapmak gerekir? başlıklı konumuzda bebek sahibi olmak, gebelik ve hamile kalmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sigara külü yemenin zararları, sigara külünün faydaları, sigara külü yemenin faydaları, sıgara kulu yemek zararlımı, hamilelikte silikon kokusu
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.