->
Midede gaza yol açan bu besinler içinde laktoz, fruktoz, sorbital, nişasta bulunduran ahana, bruksel lahanası, karnıbahar, kuşkonmaz, soğan, enginar, armut, buğday, şeftali, erik, patates, mısır, bazı tatlılar, pastalar gibi yiyeceklerdir.
Üst sindirim sistemi ile on iki parmak bağırsağı arasında husule gelen mide gazı, yemek sonrası şişkinlik, çabuk doyma, hareket sırasında geğirme, mide ve etrafında gerilme hissedilmesine sebep olan bir sorun olmaktadır. Yemeklerden sonra bu şikayetleri yaşıyorsanız ve bu şikayetlere birde mide bulantısı ekleniyorsa, bilin ki yediğiniz bir besin midede gaz oluşmasına sebep olmuştur. Peki hangi yiyecekler midede gaz yapar?
Mide gazına yol açan yiyecekler
Özellikle karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme sonrasında midede gaz oluşumu meydana gelir. Midede gaz yapan bu yiyecekleri ya az miktarda tüketmeli ya da tüketiminden kaçınmalıdır.
Midede gaz sorunu karşılaşmamak ve gaza bağlı şikayetler yaşamamak için midede sindirimi daha kolay olan besinleri tüketmeniz gerekir
Midede gaz yapan bu yiyeceklerden kaçınıp mide gazına yol açmayan besinlere yönelirseniz zamanla böyle bir sorun yaşamadığınızı göreceksiniz.
Bir önceki Geniz akıntısı tedavisi başlıklı konumuzda geniz akıntısı ve tedavisi, geniz akıntısına ne iyi gelir ve geniz akıntısının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hangi yiyecekler mide bulantısı yapar, hangi yiyecekler midede şişkinliğe yol açabilir, migdede gaz olanlar hangi yiyeceklerden kacinmali, Hangı besınler mıde agrısına yol acar, hangi hastalıklar gaz yapar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.