->
Şiddetli kanamalara değinecek olursak bu kanamalarda kafa ve karın içi, boyun ve boğaz çevresinde husule gelen kanamalardır.
Genetik olarak geçiş gösteren hastalıklardan olan hemofili, bir tür kanamalı hastalık olmakta ve bilhassa erkeklerde husule gelmektedir. Hafif, orta ve şiddetli olarak kademe kademe görülen hemofili hastalığında hafif kanamalar ağız içinde, burunda, hafif kesiklikler de görülür. Orta şiddetli kanamalarda ise eklem içi, kas içi, eziklik ve morluklar olarak ortaya çıkar. Şiddetli kanamalarda hastaya erken müdahale edilmez ise sonucu ölümcül olabilir
Peki hemofili hastalığının tedavisi var mıdır, varsa hemofili nasıl tedavi edilir? İşte cevapları:
Hemofili tedavisi
Hemofili hastalığının tedavisi elbette vardır. Ancak bu zorlu tedavi aşamasında hasta-hekim ilişkisi iyi tutulmalıdır. Öncelikle hemofili tedavisine başlamadan kanamaların görülme anından hastanın durumu hakkında bilgiler hekime anlatılır. Kanamanın sıklığı, büyüklüğü ve ne tür kanamalar olduğu hekim tarafından öğrenildikten sonra bir takım muayene ve kontroller yapılır. Tüm bunların sonunda hastaya hastalığının şiddeti hakkında teşhis konulur ve uygun bir tedaviye başlanır.
Hemofili tedavisinde amaç bir an evvel kanamayı durdurmak, kalıcı bir sakatlığa ya da deformiteye engel olmaktır. Hemofili hastasına kanama başladığı anda ilk müdahale yapılabiliyorsa evde yapılmalıdır. Kanama bölgesine buz koymak veya bandaj sarmak ve hastanın istirahat etmesini sağlamak gerekir. Tüm bunları yaptıktan sonra kanamanın şiddetine göre plazma faktörlerini kapsayan ürünlerle replasman yapılarak, en erken zamanda uygulanacak görece düşük dozda faktörle kanamanın durması sağlanabilir.
Bir önceki Boğmaca nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda boğmaca, boğmaca hastalığı ve boğmaca tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Hemofili, hemofili hastalığı görselleri, hemofilinin tedavi yolları, Hemofili c hastalığının tedavisi varmıdır, hemofili hastalığı hangi testle belli olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.