->
Bu sorunlar hastalarda cilt solgunluğu, halsizlik, baş ağrıları, nefes darlığı, hızlı kalp atışı gibi semptomlara yol açar. Kırmızı kan hücrelerin bu gelişmesi sırasında hasara uğramasına yol açan mütenevvi sorunlar bulunmakta ve bu sorunların en başında da genetik hastalıklar gelmektedir.
Bir çeşit kan hastalığı olan hemolitik anemi, vücudumuzda bulunan kan hücrelerinin neşvünema bulduğu sırada harap olup ortadan kaybolmasıyla, kan hücrelerinde azalma görülerek meydana gelen bir rahatsızlıktır. Ayrıca titreme, dalak büyümesi, ateş, idrar renginde koyulaşma ve göz bebeklerinin sararması gibi şikayetlerde hemolitik anemi hastalarında ortaya çıkmaktadır.
Hemolitik aneminin nedenleri
Hemolitik anemi hastalarında iliklerin kırmızı kan hücresi üretememesinin sebepleri arasında başı genetik faktörler çekiyor olsada, kullanılan bazı ilaçların, bağışıklık sistemindeki anormalliklerin ve toksinlerin sebep olduğu non-immün anemi gibi çeşitli etkenler Hemolitik anemiyi tetiklemektedir
Hemolitik anemide ilikler hasara rağmen yeterince kırmızı kan hücresi üretebiliyor ise hastalık hiçbir belirti vermez ve hastada bu durumu fark etmeden normal yaşantısına devam eder.
Bir önceki yazımız olan Soğuk terleme nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: hemolitik anemi hasta sorulari, hemolitik anemi forum, hemolitik anemi kanser yaparmi, hemolitik anemide beslenme, hemolitik anemiye iyi gelen besinler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.