->
Hemotoraks adı verilen bu sorunun sebeplerinin başında defalarca tekrarlayan travmalar gelmektedir. Özellikle de delici ve batıcı yaralanmalar, kaburga kırıkları gibi yaralanmalar hemotoraks nedenleri arasında sayabileceklerimizdir.
Akciğer zarında kan birikmesi yani hemotoraks hastalığının husule gelmesinde rol oynayan nedenler ve bu nedenlere karşı alınması gereken tedbirler, hastalığın belirtileri makalemizin devamında sizlerle paylaşıldı. Hemotoraks hastalığının gelişmesinde etkili olan bu nedenler uzmanlarca şöyle açıkladı:
Akciğer zarında kan birikmesi nedenleri
Plevral boşlukta kan toplanması olmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Hemotoraks hastalığının asıl nedeninden tutunda, nadir rastlanan nedenlerine kadar merak ettiğini pek çok şeyi uzmanların açıklamalarından öğreneceksiniz
Hemotoraks hastalığında husule gelen akciğer zarındaki kan toplanması ayrıca habis tümör ve akciğer embolisinde de görülebilmektedir. Akciğer zarlarındaki ya da zarların altındaki akciğer dokusunda damar yırtılması olması da hemotoraks sebebidir.
Habis tümörleirn varlığı ve ender rastlansa da kan kanseri hemotoraks nedenleri arasında gösterilmektedir. Kimi zaman kendiliğinden de gelişebilir ya da göğüs duvarını kaplayan plevra zarıyla, akci¬ğeri örten plevra zarı arasında oluşmuş yapışıklıkların yırtılması sonucunda da husule gelebilir.
Plevranın sahip olduğu emici güç kan gibi diğer sıvıları da emme kabiliyetine sahiptir. Fakat bazı durumlarda plevradaki kan pıhtılaştığı için solid bir kitle görünümüne bürünebilir. Hemotoraks nedenleri travma ise kanamanın hem şiddeti hem de miktarı çok fazla olur. Travma dışında gelişen hemotoraks kanaması ise olabildiğince yavaştır.
Bir önceki yazımız olan Amfizem neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.