->
Hemotoraks hastalığı nasıl tedavi ediliyor, buyurun uzmanlarından öğrenelim.
Nefes darlığı, geçmek bilmeyen öksürük, nefes nefese kalma, organlara oksijen gitmemesinden dolayı tırnakların, dudakların ve cildin morarması gibi belirtilerle kendini gösteren hemotoraks hastalığının tedavisi için göğüs hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir. Aksi durumda hastalık giderek ilerler, belirtileri şiddetlenir ve hastaya hayatı zehir eder.
Akciğer zarında kan birikmesi tedavisi
Plevra boşluğunda kan birikmesi olarak tanımlanan hemotoraks hastalığının tedavisinde öncelikli olarak hastalığa yol açan sebebin araştırılması gerekir. Akciğer hastalıklarının tümü ciddiye alınması gerektiği gibi, akciğer zarında kan birikmesi olarak tanımlanan bu hastalıkta çok ciddiye alınmalı ve tedavisi en kısa sürede uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır
Hemotoraks travmaya ve hastalıklara bağlı olmak üzere iki şekilde husule gelir ve eğer travmadan kaynaklıysa şiddetli bir kanama söz konusu demektir. Travma sebepli hemotoraks tedavisinde fazla kan kaybından dolayı kan nakli gerekebilir. Ancak akciğer zarlarındaki ya da zarların altındaki akciğer dokusunda bir damarın yırtılmasından kaynaklı bir sorunsa kanama daha hafiftir.
Hemotoraks hastalığının neden kaynaklandığını teşhis etmek için iğne yardımıyla akciğerden sıvı alınımı gerçekleştirilir. Akciğer grafileri ve torasentez diye isimlendirilen bu işlemlerin verdiği sonuçlar neticesinde hemotoraks hastalığının tedavisine başlanır. Hemotoraks hastalığı tedavisinde plevrada birikmiş olan kan drene edilerek antibiyotik tedavisi uygulanır.
Bir önceki yazımız olan Amfizem neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: hemotoraks, hemotoraks tedavisi, hemotoraks belirtileri nelerdir, hemotoraks kaç günde, hemotoraks nedir tedavi ve belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.