->
Karaciğer hücre iltihabı ve hasarına yol açan Hepatit B hastalığı insandan insana kan, meni, vajinal sıvı, doğum esnasında anneden bebeğe vücut sıvılarıyla geçmekte olan tehlikeli hastalıktan bir tanesidir.
Hepatit B tedavisi
Hepatit B hastalığının özellikle de kronikleşen türünde karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanseri görülme riski son derece yüksek olduğundan, Hepatit B tedavisi için geç kalmamakta yarar var. Akut ve kronik olarak iki farklı şekilde husule gelen Hepatit B hastalığına yakalan kişiler sürekli doktor kontrolü altında bulunmalıdırlar. Hepatit B virüsünün zaman içinde hem kanda hem de karaciğerde artma riski söz konusu olduğundan, Hepatit B hastalarının kontrollerini ihmal etmemeleri kendi hayatları için büyük önem taşır. Hepatit B tedavisi belirtilerin başladığı ilk zamanlarda uygulanmaya başlanırsa, hastanın hem şikayetlerinde ciddi bir azalma olacak hem de karaciğer hastalıklarına yakalanma riski düşecektir.
Hepatit B tedavisinde temel hedef, virüsün çoğalmasını durdurup ortaya çıkması muhtemel karaciğer hasarını en aza indirmektir
Tedavide genellikle ilaç tedavisi uygulanır. Hepatit B tedavisinde uygulanacak iki ilaç çeşidi mevcuttur. Bunlardan hangisinin tedavide kullanılacağı hastanın durumuna göre hekim tarafından kararlaştırılır.
Bir önceki Hepatit B aşısı nasıl yapılır? başlıklı konumuzda Hepatit B aşısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Hepatit B Nasıl Tedavi Edilir, hbv en iyi tedavi nerede yapilir, hepatit b hastasiyla ayni ortamda bulunma, hepatit b nasıl geçer, hepatit c diyeti
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.