->
Bu durumda henüz daha günün başlangıç saatlerinde yorgunluk, baş algısı ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanırken gün boyunca bu olumsuzluklar devam eder. Bu süre içinde vücut depolamış olduğu tüm besinlerin tüketimini gerçekleştirirken, yorgun düşmeye ve enerji azalmasına neden olur.
Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süreç dilimini geride bıraktığımız bilinmektedir.
Öğünler içinde dinç ve enerjili bir güne başlamak için sabah kahvaltısını kesinlikle yapmanız önerilirken, çocuklarda okul başarısının düşmesini ve iş yerinizde verimliliğin artmasını sağlamaktadır. Kahvaltı da protein kaynağı olan yumurta veya peynir, ekmek, çörek vs
yenilmeli iken, süt veya sebze taze sıkılmış meyve suları tüketilmelidir. Zaman zaman kahvaltılık gevrekler de sütle karıştırılarak ancak bir meyve ile desteklenerek tüketilebilir. Evde hazırlanan tarhana, mercimek, yayla çorbası gibi çorbalar da kahvaltı için iyi birer seçenektir.
Bir önceki Hangi vitamin suda hangileri yağda çözünür? başlıklı konumuzda A vitamini, a vitamini eksikliği ve a vitamini faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: diyet sabah kahvaltısında ne yenir, kahvaltıda ne yenir, sabah kahvaltıda ne yenir, sabah kahvaltısında çorbanın faydaları, sabah kahvaltısında ne yenir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.