->
Çünkü bu durumda felç ve ölümcül beyin sapı sıkışması husule gelebilir. Yürüyüşte bozukluk, altına kaçırma, sinirlilik, aşırı uyku hali de hidrosefali belirtileri arasındadır.
Hidrosefali hastalığında ortaya çıkan belirtiler hastanın yaşına, tıkanıklık nedenine ve şişkinlikten dolayı zarara uğrayan beyin dokusunun miktarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Basıncın artması son derece tehlikeli bir durumdur.
Halk arasında beyinde su toplaması olarak bilinen, tip literatüründe hidrosefali olarak isimlendirilen bu hastalıkta mütenevvi belirtiler husule gelmekte ve hastaların yaşam kalitesinde düşüşler olmaktadır. Beyin ventriküllerinde ve boşluklarında normalin üzerinde beyin omurilik sıvısı birikmesi sebebiyle hastaların kafatası içindeki basınç artar ve bu durum neticesinde hidrosefeli belirtileri meydana gelerek hastalar şu şikayetleri yaşar:
Hidrosefali belirtileri
Kafa tasında basınç artmasından dolayı baş ağrıları, mide bulantısı ve akabinde kusma, baygınlık geçirme, uykusuzluk çekme gibi şikayetler yaşanır
Ancak genel olarak belirtiler yukarıda bahsettiğimiz şikayetler gibidir. Bu şikayetlere ek olarak; gözlerin aşağı doğru kayması, hafızada, düşünme ve muhakeme yeteneğinde değişimler, gelişimde yavaşlık, kas spazmı, beslenmede zorluk, hareketlerde kısıtlama ve yavaşlık, kontrolsüz ruh hali, şaşılık, tiz ses belirtileri de görülür.
Bir önceki yazımız olan Jigantizm nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: Hidrosefali Belirtileri, hidrosefalinin belirtileri nelerdir, hidrosafali hastasının beslenmesi, hidrosefali hastalığını geçiren bir kişi özür kalırmı, hidrosefali nasil kurtulurm
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.