->
Hipermetrop göz olarak tabir edilen bu hastalık, gözün ön-arka boyunun kısa olması, korneanın yada göz merceğinin kırma kuvvetinin az olmasından kaynaklıdır. Hipermetrop olan gözde yorgunluk ve ağrı gibi şikayetler belirir. Peki hipermetropi tedavisi nasıl olmaktadır.
Bir gözün yakınında bulunan tüm cisimleri görememe sorununu olan hipermetropi, çoğu zaman yaşın ilerlemesine bağlı olarak husule gelmektedir.
Hipermetrop tedavisi
Hipemetropi tedavisi günümüzde gözlük, kontakt lens ve lazer yöntemi ile yapılmaktadır
Ancak en başarılı tedavi yöntemi lazer olmaktadır. Lazerli hipermetropi tedavisinde %90′lık başarı elde edilmektedir. Üstelik ileri derecede olan hipermetropi tedavisinde de lazer yöntemi yüksek bir başarı sağlar.
Lazerle hipermetropi tedavisi yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürmekte ve işlem sırasında hasta kesinlikle hiçbir acı ve ağrı hissetmemektedir. Hastanın hissettiği tek şey, gözüne ışığın geldiğidir.
Bir önceki Gece körlüğü nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda gece körlüğü ve gece körlüğü tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hipermetrop fark edildiğinde yapilmasi gerekenler, hipermetrop bitkilerle nasıl geçer, hipermetrop nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.