->
Horlamaya karşı kesin çözümler
Horlamaya karşı uzmanların kesin çözüm yöntemleri nelerdir? Kişi geceleri horlamamak için ne yapmalıdır? Horlamaya karşı alınacak önlemeler nelerdir? Hepsini bu makalemizde sizler için açıklıyoruz. Horlama kişinin kandaki oksijen miktarının azalmasına, akciğerlerde basıncının artmasına, kalp ritmlerinde değişikliğe, uykusuzluğa, bağ ağrılarına ve daha birçok soruna sebebiyet verir.
Uykuda iken, kişinin anlık olarak solunumun kesilmesinden kaynaklı husule gelen horlama, günümüz toplumunda birçok kişinin sık sık yaşadığı, rahatsız olduğu ve rahatsız ettiği sağlık problemlerinden biridir. Horlama esnasında kişinin anlık olarak (kısa süreli) solunumunun kesilmesinin vücut sağlığına mühim zararlı bulunduğundan, horlama sorunu ciddiye alınmalı ve tedavi için uzman bir hekimden yardım istenmelidir.
Horlama sadece kişinin kendisini değil yanında bulunan kişileri de rahatsız eden bir durum olmaktadır
Ayrıca bebeklerde de horlama söz konusu olabilir. Horlamaya karşı günümüzde değişik tedavi yöntemleri kullanılır. Bunlardan biri, eğer kişi kilolu ise bu sorun horlamaya sebep olabileceğinde, kilo vermesi gerekir. Horlama eğer ki burun rahatsızlıklarından kaynaklı bir sorun ise, cerrahi operasyonlar burundaki rahatsızlığın ortadan kaldırılmasıyla horlama tekrarlanmaz.
Ya da tüm bunlar horlama nedeni değil ise, bu durumda da horlama tedavisi için hava kompresöründen yararlanılır. plastik bir maskenin uyku süresince burna takılması işlemi olan bu yöntem, kişinin gece horlamasını ve solunumun kısa süreliğine de olsa durmasını engeller. Böylece hem çeşitli rahatsızlıklar önlenir, hem de kişi geceleri rahat bir uyku çeker.
Bir önceki yazımız olan Migren atağı tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: horlamamak için ne yapmalıyım, horlamamak için ne yapmalı, horlamaya karsi ne yapmali, horlamaya kesin cozum, horlamamak için ne yapılmalı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.