->
İç organ yağlanması aynı zamanda kalp-damar hastalıklarının, tip2 diyabetin ve hipertansiyonun bir çeşit semptomu olarak da görülmektedir. Özellikle iç organ yağını yakmak için düzenli bir şekilde evde şınav ve mekik çekilmesine gerek olduğu kadar, bu uygulamaların yanı sıra düzenli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığını kazanmanın da önemi vardır.
İç organlarda biriken aşırı yağın yakılması gerektiğini dile getiren uzman hekimler, egzersiz ve sporla ilgilenmenin daha fazlasına ihtiyaç olduğunun da altını çizmekteler.
İç organ yağlaması demek, karın ve karın çevresinde bulunan iç organların yağlanması demek olup, daha çok hareketsiz bir yaşam sürmekten, sağlıksız beslenmekten ve aşırı stresten kaynaklı olarak husule gelen bir sorundur. İç organ yağlanmasının tedavisi için uzman hekimler, yağ yakımını kolaylaştıracak bir takım önerilerde bulunuyorlar
İç organ yağı tedavisi için hem egzersiz hem düzenli beslenme hem de stresten uzak durma çabalarına girmelisiniz.
İç organ yağlanması tedavisi esnasında sigaradan uzak durulmalı, alkol kullanımına son vermeli, yüksek lif içeren besinler tüketilmeli, meyve ve sebzeye bol bol ağırlık verilmeli, şekerli ve yağlı gıdaların tüketiminden kaçınmalısınız. Tüm bunların yanı sıra düzenli ve yeterli bir uyku, meditasyon ve dua etmekte önemlidir.
Bir önceki Metabolik sendrom nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda metabolik sendrom hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: iç organ yaglanmasi tedavisi, iç organ yağlanması, iç organ yağlanması nasıl giderilir, iç yağlanma nasıl önlenir, ic organ yağlanmasına
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.