->
Çekimser ve iyi huylu olan bu kişiler, arkadaşlarıyla olmaktan mutlu olurlar ama, çok fazla arkadaş edinmeyi de istemezler.
İçe dönüklük genellikle çocuk yaşlardan itibaren bazen yetiştirilme biçiminden, bazen toplumun tepkisinden bazende yaşanılan ortamın etkisinden ötürü husule gelen bir durumdur.
İçe dönüklük
İçe dönüklük durumunda kişinin yaptığı ve yöneldiği her türlü durum dış çevreye karşı değil kendi içine doğrudur. Hayatını kendi inanışlarına, kendi düşüncelerine ve duygularına göre düzenlerler.
İçe dönüklüğün asıl sebepleri ise, Aile içi çatışma, anne-babanın baskıcı tutumları, çocuğun engellenmesi ve sevgi ihtiyacını yeterince karşılayamama, hatalı telkinler, çocuğun sosyal yaşantısının sınırlı olması veya hiç olmaması, aşırı derecede mükemmeliyetçilik ve yapılan sürekli olumsuz eleştiriler, ayıplamalar gibi etkenlerdir. Kişinin kendi içine kapanması, tüm dikkat ve ilgisinin dış çevreden çok kendi duygu ve yaşantılarına toplanması olarak tanımlanan içe dönüklük de, kişi sanki hayatı dışarıdan izliyormuş gibi bir davranış sergiler ve toplum içine karışmaktan mutlu olmaz
İçe dönüklük sorunu yaşayan bir çocuğun, heniz çocuk yaşlarında tedavi olması son derece önemli bir durumdur. Aksi durumda ileride kişilik bozuklukları ortaya çıkabilir.
Bir önceki yazımız olan Depresyon hastaları oruç tutabilir mi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: içe dönüklük hastalığı, bebegin ağında içe donukluk varsa tedavisi nasıl olur, içe dönük hastalığı nedir, İÇE DÖNÜKLÜK HASTALIĞININ ADI, içe dönüklük hastalığı içe dönüklük hastalığı içe dönüklük hastalığı içe dönüklük hastalığı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.