->
Pek çok kişi idrar yollarında yanma şikayetini önemsememektedir; ancak mesane tümörü gibi ciddi hastalıklar da idrar yollarında yanma şikayetine yol açtığı için idrar yollarında yanma tedavisini önemsemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Peki, idrar yollarında yanmanın tedavisi nasıl yapılır? İdrar yollarında yanma nasıl giderilir?
İdrar yollarında yanma nasıl geçer?
İdrar yollarında yanma problemleri ile karşılaşan pek çok hasta bu sorununu kendi tedavi etmek ister ve eczaneden aldığı herhangi bir antibiyotik ilaçla idrar yolunda yanma tedavisi için kolları sıvar. Çünkü idrar yolunda yanmaya neden olan mikroplar bilinçsiz antibiyotik kullanımı ile bağışıklık kazanabilir ve daha sonrasında hiç tedavi edilemeyecek duruma gelerek böbreklere kadar ilerleme kaydederler. Ancak uzmanlar böyle yapmanın çok sakıncalı olduğunu, idrar yollarından yanmanın tedavisi mutlaka bir hekim tarafından yapılmalıdır diyor.
İdrar yolu enfeksiyonları, idrar kesesi iltihabı, bel soğukluğu, prostat ve yumurtalık iltihabı gibi mütenevvi nedenlerden kaynaklı olarak husule gelen idrar yolunda yanmanın tedavisi sebebine yönelik yapılmaktadır
Mikroplar böbreklere ilerledikleri zaman ise geri dönüşü olmayan ya da tedavisi çok zor olan böbrek hastalıklarına sebep olurlar.
İdrar yaparken yanma şikayetinin yanı sıra sık sık idrar çıkma, kokulu ve renkli idrar, idrarda kanama, kasık ağrıları, ateşlenme, terleme, mide bulantısı, kusma, halsizlik gibi şikayetler 24 saatten uzun sürdüyse eğer, hemen doktora başvurulmalıdır. Tanı ve teşhisin ardından idrar yolunda yanmaya neden olan faktöre yönelik tedavi uygulanır. Genellikle antibiyotik ilaçlar tavsiye edilir.
Bir önceki Halsizliğe karşı ne yapmalı? başlıklı konumuzda halsizlik nasıl geçer ve halsizlik nasıl önlenir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: idrar yolu yanması nasıl geçer, idrar yanması nasıl geçer tedavisi, idrar yaparken yanma tedavisi, Idrar yanmasına yapılması gereken, kadınlarda idrar yolunda yanma nasıl geçer
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.