->
Hijyenden yoksun, genital bölge temizliğini arkadan öne doğru yapanlar, toplu kullanım alanına sahip olan tuvaletleri sık sık kullananlar, cinsel ilişki esnasında meydana gelen mikroskopik travmalar, gebelikten dolayı tam boşaltım sağlayamama gibi mütenevvi sebeplerin rol oynadığı idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi nasıl yapılır, bu makalemizde sizlerle paylaşacağız. Öncelikle dikkat etmeniz gereken şey ise, sık sık idrara çıkma, kötü kokulu idrar, idrar yaparken yanma ve ağrı, ateş, basınç, bulanık idrar, kusma gibi şikayetlerle kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonlarının şikayetlerini hissettiğiniz an uzman bir doktora başvurmalı ve tedavide geç kalmamalısınız. Antibiyotik kullanımının yanı sıra gün içinde sık sık su içmekte idrar yolunda ki bakterilerin temizlenmesini sağlar. Peki idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi nasıl yapılır, buyurun yazımızdan öğrenelim.
İdrar kültürü ve idrar tetkiki ile kolayca konulan tanı sonrasında idrar yolu enfeksiyonlarının birçoğu antibiyotik kullanımı ile geçmektedir
Bunun yanı sıra üreme bölgesi ve makat çevresinin temizliğine de oldukça dikkat etmek gerekir.
İdrar yaparken ortaya çıkan ağrı ve yanma hissi, kasık bölgesine yapılan sıcak kompres ile ortadan kaldırılabilir. İleri vakalarda özellikle üst idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde damardan antibiyotik uygulanabilir. Nükseden idrar yolu enfeksiyonlarında alta yatan sebebi düzeltmek için ameliyat gerekli olabilir.
Bir önceki İdrar yolu enfeksiyonları belirtileri başlıklı konumuzda idrar yolu enfeksiyonu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: köpeklerde idrar yolu enfeksiyonu tedavisi, idrar yollari enfeksiyonunundan gecmesi icin ne yemeliyim, sık sık idrar yolu enfeksiyonu neden olur, ıdrar enfeksıyonuna en ıyı gelen antıbıyotık, idrar yolu enfeksiyonları belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.