->
Toplumuzdaki birçok insan herhangi bir yeri ağrıdığında ya da sızladığında hemen ilaca koşmayı ve ilaç kullanmayı sevdiği için, bazı durumlarda ilaç kullanmaya bu kadar gereksinim duymak bünyeyi zor durumda bırakabilir. Bünyenizin kullandığınız ilaca alerjisi olup olmadığını anlamanın en sağlıklı yolu ilaç alerjisi testi yaptırmaktır. Bazı ilaçlar bünyeden bünyeye değişik etkiler gösterdiği için, çoğu kişide ilaç alerjisi riski bulunmakta ve kişi ilaç alerjisi olduğunu bilmeden söz konusu ilacı kullandığında alerjik reaksiyonlar gelişir.
İlaç alerjisi testi
İlaç alerjisi testi alerji kliniklerinde ve sağlık kuruluşlarında iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Bunlardan biri kan tetkiki, bir diğeri ise hastanın vücuduna uygulanandır
Özellikle de penisilin ilaçları bazı kişilerde alerji etkisi yarattığından penisilin ilacına karşı alerjinin olup olmadığı deri testi ile kolaylıkla anlaşılmaktadır.
İlaç alerjisi testi için öncelikle testin uygulanacağı bölge alkolle temizlenir ve alerjenlerin damlatılacağı yerler kalemle işaretlenir. Ardından her bir noktaya farklı alerjenler damlatılır ve steril bir lancet ile deri üzerinde yüzeysel bir çizik oluşturulup 15 dakika beklenir. Eğer ki hastanın derisinde alerji belirtileri görülüyorsa sonuç pozitif olarak kabul edilir ve kişinin bu ilaca karşı alerjisi olduğu anlaşılır. Hastanın duyarlı olduğu maddeler ciltte kızarıklık ve kabarıklar oluşturursa, işinin ilaca karşı alerjisi olduğunun göstergesi demektir.
Bir önceki yazımız olan Yara neden geç iyileşir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: ilaca karşı alerji testi nasıl yapılır, alerji kabarıklarından kurtulma, ilaç alerjisi nasıl geçer, penicilin alergi test nasil yapilir, steril alerji hapı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.