->
İnsülin direnci yağ ve kan şekeriniin karaciğere tam olarak girememesinden oluşur. Pankreastan salgılanan insülin yağ ve protein metabolizmalarının üzerinde salgılanır.
Pankreastan salgılanan bir hormon olan insülin, kan şekerini düşürür. Bu nedenle kanda sayısız kan şekeri birikir ve pankreas hücrelere daha fazla şeker taşımak için insülin üretir. İnsülin hormonu şeker hastalığının birinci devresidir
Daha fazla üretilen insülin pankreastın gereğinden fazla çalışmasına neden olur. Pankreasın hızlı çalışması yorulmasına neden olur ve vücut yeteri kadar insülin sağlayamaz. Buna bağlı olarakda insülin direnci ortaya çıkar.
Kanda bulunan şekerin enerjiye dönüşmesini sağlayan insülin, pankreasın fazla çalışması ve buna bağlı olarak insülin üretememesi sonucunda, insülin direnci orataya çıkar ve hücrelerin geçiş yolları kapanır. İnsülin direncinin en önemli nedeni genetik faktörler. Ailesinde şeker hastası olan kişilerin, aşırı kilolu kişilerin, gebelikte kan şekeri yüksek çıkan kişilerin, tansiyon ve ürik asidi yüksek olan kişilerin risk altında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar hastalığın belirtilerinin; hızlı kilo alma, yemelerden sonra uyku bastırma, sabahları yataktan kalkmama isteği, ani sinirlenme, unutkanlık, gece terlemesi, tatlı düşkünlüğü ve konsantrasyon eksikliği olduğunu ve bu tür şikayetleri olan kişilerin bir hekime başvurmaları gerektiğini belirtiyor.
Bir önceki Sistit kansere dönüştürebilir başlıklı konumuzda cinsel hayat, hastalık ve idrar kaçırma hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: insülin direnci 5 8 tehlikelimi, insülin direnci belirtileri nelerdir, insülin direnci belirtileri ve önlemi, pankreas neden çalışmaz, insülin direnci bebeği öldürür mü
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.