->
Ekseri bir yerden düşme, çarpma, alınan darp veya herhangi bir yerde sıkışma sonucunda husule gelen kaburga kırığı şiddetli ağrıya sebep olmaktadır.
Kaburgalar, kalp, dalak ve ciğerleri korumakla mükellef olduğu için herhangi bir zedelenmeye ya da kırılmaya maruz kaldığı zaman, hayati önem söz konusu olmakta ve bu nedenle kaburgalarda meydana gelen zedelenme ve kırıklar tedavi edilmelidir.
Kaburga kırığının tedavisi
Kaburga kırığı yaşayan bir kişi eğer kalp hastası ve yaşlı ise, hastanın tedavisi hastanede yatırılarak yapılırken, genç ve ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan kişilerin tedavisi evde istirahat ederek yapılmaktadır. Kaburga kırığı tedavisinde en önemli şey, hastanın yaşamış olduğu şiddetli ağrının giderilmesidir. İşte kaburga kırığının tedavisi hakkında bilgiler
Bunun için hastalara önce ağız yolundan ya da iğne ile kas yoluyla ağrı kesici verilir. Eğer bu şekilde kişinin ağrısı dinmezse cerrahi yöntemlere başvurulur.
Kaburga kırığının tedavisinde hastanın hareket olanağı kısıtlı olduğu ve öksürmeden kaçındığı için, vücutta balgam birikimi olur ve balgam birikmesi akciğer hastalıklarına sebebiyet verir. Bunu önlemek için ise, hastaya solunum ve öksürük egzersizleri öğretilir.
Bitkisel yöntemlerde kaburga kırığının tedavisinde kullanılabilir. Söz konusu bölgeye karakafes yağı ya da alabalık yağı sürmek, burçak ya da bamya lapası kaynatıp hasarlı bölgeyi sarmak kaburga kırığının doğal yöntemlerle tedavi edilmesini sağlar. Bakılanlar: kaburga kırığı ağrısı nasıl geçer, kaburga kırılması tedavisi, kaburga kırıgı tedavisi, kaburgadaki çatlagin cabuk iyilesmesi, Kaburga çatlak belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.