->
Kafa içi basıncının artmasıyla birlikte kişide baş ağrıları, kusmaya meyillenme, bilinç bulanıklıkları gibi şikayetler ortaya çıkmakta ve bu şikayetlere havale, kasa siniri felci gibi ciddi sorunlarda eşlik etmektedir. Beyin dokusunun zarar görmesi beynin işlevsel bozukluğuna sebep olur. Bu işlevsel bozukluklar; konuşma bozukluğu, felç ve sara nöbetleri olmaktadır.
Kafa içi basıncının artması kemikten yapılmış, kafatasıyla sarılı olan beyinde düşünme, sindirim ve hareket gibi merkezler artan kafa içi basıncından etkilenir ve az önce söylemiş olduğumuz şikayetler ortaya çıkar.
Kemikten oluşan kafa iskeletinin içinde beynimizle alakalı en önemli yapılar bulunmakta ve kafa iskeleti hiçbir şekilde genişlemediğinden ya da daralmadığında dolayı, bu iskeletin içinde husule gelen olumsuzluklar da kafa içini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Kafa içinde husule gelen anormallikler belli bir hacme ulaştığında kafa içinde basınç oluşturup bu basıncın da yükselmesi kanamadan ödeme, tümörden beyin omurilik sıvısının dolaşımında bozukluğa kadar yol açmakta ve sağlığı tehdit etmektedir
Bir önceki Alerji nedir? Alerjiden korunmanın yolları varmıdır? başlıklı konumuzda alerji ve alerji çeşitleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kafa içi basınç nasıl olur, intrakranial basınç nedir, kafa içi basıncı SU GELMESİ, kafada basınç hangi hastalık belirtisi, su içerken kafa basıncının artması
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.