Kalbin Dostu, Kanserin Düşmanı Gıdalar

Kalbin Dostu, Kanserin Düşmanı Gıdalar
Rahmi Türk, Londra Üniversitesi gıda uzmanlarının, yaptıkları araştırmanın sonucunda “Doğal Savaş Programı” hazırladıklarını, hangi hastalığa karşı neler yenilmesi gerektiğinin anlatıldığı bu programı, internette yayınladıklarını belirtti. Çeşitli hastalıklara karşı “doğal ilaç” olarak kabul edilen gıdaların birçoğunun kalbin dostu, bazılarının ise yüzyılın en yaygın hastalıklarından biri olan kanserin düşmanı olduğu bildirildi.

Londra Üniversitesi’nin, besinlerin sağlığa etkileri konusunda yaptığı araştırma, kirazdan bezelyeye pek çok gıdanın kalbe yararlı, kayısı, lahana, fasulye ve tahıl ürünlerinin de kanserin düşmanı olduğunu ortaya koydu.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr

Programda, grip, depresyon, idrar yolları enfeksiyonu, alerji, hemoroit (basur), karın ağrısı, karaciğer, sindirim sorunları, kilo kaybı, romatizma ve menopoz gibi rahatsızlıklarda etkili olan besinlerin sıralandığına işaret eden Prof. Dr. Türk, programda “kalbin dostu” ve kansere karşı etkili olan gıdalarla ilgili çarpıcı bilgiler bulunduğunu anlattı. Prof. Dr. Türk, araştırma sonuçlarının, besinlerin en iyi ilaç olduğunu gösterdiğini belirterek, “Doğa bir eczane gibidir. bu eczaneden yararlanmak gerekir” dedi.

Araştırmanın sonuçları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Türk, B vitamini deposu olan bezelyenin, kalp için çok önemli gıdalardan biri olduğunu, içeriğindeki E vitamini, magnezyum ve demirle kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşüren çikolatanın ise günde en fazla 10 gram yenilmesi gerektiğini anlattı. Kirazın, kan dolaşımını normalleştirdiğini, bu özelliğiyle 20 kirazın 1 aspirin yerine geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Türk, kalp hastalıkları ve bağırsak kanserinde faydalı olan kepekli ekmeğin ise günde 12 gramdan fazla tüketilmesinin zararlı olabileceğini bildirdi. Prof. Dr. Türk, soyulmadan yenilen salatalığın kalbi güçlendirdiğini ve kolesterolü düşürdüğünü, pirinç, yumurta, ton balığı ve humusun da kanda kolesterol oranını düzenlediğini ifade etti. Çayın da “antioksidan madde” içerdiği için kalbin dostu olduğunu, bu yüzden günde 2 bardak çay içilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Türk, kavun, karpuz, şeftali, mısır gevreği ve hindi etinin kalp dostu gıdalar arasında bulunduğuna işaret etti.

SOĞANIN YERİ BAŞKA

Prof. Dr. Türk, “kalbin en yakın dostu” olarak nitelendirdiği soğanın, kalp hastalıklarından korunmada ayrı bir yeri bulunduğunu dile getirdi. Kan hücrelerini geliştiren, kan pıhtılaşmasını önleyen, halk arasında “iyi kolesterol” olarak bilinen HDL’yi yükselten, tansiyonu düşüren, kan şekerini dengeleyen soğanın, aynı zamanda içerdiği bol miktarda sülfit maddesiyle kanseri önlediğini ve bronşite iyi geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Türk, günde yarım soğan yemenin ya da soğan suyu içmenin vücut için çok faydalı olduğunu kaydetti.

HDL’yi yükseltmek için soğanın çiğ yenilmesini, sarı ve beyaz renkli soğanların tercih edilmesini isteyen Prof. Dr. Türk, soğanla benzer özellikler taşıyan sarımsağın da mutfaktan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Türk, en az 1000 ayrı doğal tedavide kullanılan sarımsağın aşırı yenilmesi halinde kalp çarpıntısına neden olabileceğini, bu yüzden günde bir diş sarımsağın yeterli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Türk, kanser düşmanı gıdalar arasında da kayısının özel bir yeri olduğuna değinerek, “betakaroten” açısından zengin olan bu meyvenin, hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı vücudu koruduğunu anlattı.

Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahılların kanserojen maddelerin vücuttan atılma sürecini hızlandırdığına, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azalttığına dikkati çeken Prof. Dr. Türk, fasulyenin kanseri önleyen antioksidanlar, lahananın da kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyen karoten maddesi açısından zengin olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Türk, nohudun göğüs, pirincin bağırsak, domatesin pankreas, soğanın mide ve bağırsak kanserlerinin önlenmesi için tüketilmesi gereken gıdalar olduğunu sözlerine ekledi.

 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.