->
Enfeksiyon varlığında ise hastanın kendisine çok dikkatli bakması, mutlaka yatak istirahati yapması ve aynı zamanda sol kasık çukuruna buz torbası uygulamasına gerek duyulur. Kalın bağırsağın “S” biçiminde kıvrılmış bölümüne denilen sigmoit kolonda daha çok sayıda bu keseciklere rastlamak mümkündür.
Kalın bağırsak divertikülü demek, bağırsak duvarının direncinde azalma söz konusu olmasından kaynaklı olarak dışarı doğru bezelye büyüklüğünden çok sayıda çıkan kesecikler anlamını taşır.
Kalın bağırsak divertikülü tedavisinde hastanın yaşamış olduğu şiddetli ağrıların ortadan kaldırılması ya da hafifletilmesi için parafin yağı (günde 2 kaşık) ve antispastik (spazm-sancı giderici) ilaçların kullanımı önerilir. 60 yaşın üstündeki kişilerin yüzde 30′unda, 80 yaşın üstündeki kişilerin ise yüzde 40′ında görüme riski bulunan kalın bağırsak divertikülünün tedavisi uzman hekimler tarafından yapılmalıdır
Tüm bu uygulamalar ve ilaçların kullanılması ile birlikte antibiyotik tedavisine de gerek vardır. Hastanın yaşamış olduğu işlevsel bozukluklar birkaç gün içinde tamamen giderilmiş olur.
Eğer tüm bu tedavi yöntemleri yetersiz kalırsa, yarar sağlamazsa, bu durumda da cerrahi tedaviye başvurulmaktadır. Mütenevvi sebeplerden eğer cerrahi yöntem önerilmiyorsa yeterli tıbbi tedaviye karşın, sürekli nükseden veya günlerce devam eden antibiyotik tedavisine rağmen kasık bölgesindeki kütlenin var¬lığını sürdürdüğü hastalara uygulanmaktadır. Ancak cerrahi yöntem yaşı 50’nin altına olan hastalara uygulanmamaktadır.
Bir önceki Hemofili hastalığının tedavisi başlıklı konumuzda hemofili nasıl geçer ve hemofili tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bağırsak divertikülü tedavi edilirmi, kalın bağırsakta divertikül orifisi ne demek ve tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.