->
Amerikan Diyatetik Akademisi ve Amerikan Obezite Birliği maksimum günde 2 şişe, yani 600 mililitre olarak belirledi.
İşte uzman diyetisyen Selahattin Dönmez’in maden suyu ile ilgili açıklamaları…
Maden suyu ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için de oldukça faydalı bir besin maddesidir. Maden suyu fazla tüketildiğinde akut böbrek sorunlarına zemin hazırlayabiliyor.
Uzmanlar, çok sağlıklı bir içecek olan ve içindeki mineraller sayesinde insan sağlığına olumlu destek olan maden suyunun özellikle kalp ve böbrek hastalarınca dikkatli tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
Obezite tedavisinde de maden suyu kullanılır ama günde bir şişeden fazla tüketmemekte fayda var
Sağlıklı insanlar günde iki şişe, şişmanlar bir şişe içmeli. Kalp ve böbrek hastaları ise uzak durmalı.
İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan ise maden suyu hakkında şunları söylüyor…
İçinde yüzlerce yabancı madde bulunan sentetik içecekler bu kadar çok revaçtayken, onların yerine maden suyuna yönelmek çok doğru bir şey.
Soğuk maden suyu, susuzluğu gidermekte kola kadar etkili. Sıvı alımında maden sularının sağlık yönünden birçok faydası var. Ama böbrek taşı olanlar içmemeli.
Kilo verme programlarında, obezitede maden suyunu tavsiye ediyorum. Normal bir kişi ortalama günde iki litre su içiyor, bunun bir litresi maden suyu olabilir. Ama su yerine maden suyu tercih edilmemeli.
Bir önceki Maden suyu ile soda aynı değildir başlıklı konumuzda asitli sular, bikarbonat ve Cilt Sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: soda oksuruk yaparmi, soda ve kalp, maden suyu kalp krizi yaparmı, maden suyunun içindeki mineraller nasıl araştırılır, soda kalp krizinin sebebimi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.