->
Sürekli olarak gevşeme ve kasılma yapıp kanı diğer organ ve dokulara doğru pompalama görevi üstlenen hayati organlarımızın başında gelen kalbin sağ ve sol bölümünde karıncıklar ve kulakçıklar denilen dört boşluk yer almakta. Kalp kapak hastalıkları ise günümüzde kalp hastalıkları arasında en sık rastlanan problemlerdir. Karıncıklardan akciğere ve tüm vücuda kan yayan damarların başında ise, kan akışının doğru bir şekilde gitmesini sağlayan kapakçıklar bulunmaktadır. Özellikle de kalp kapakçığı kalınlaşması bu rahatsızlıkların başında yer alır. Kalp kapakçıklarının çeşitli sebeplerde olumsuz etkilenmesi kalp kapak hastalıklarını husule getirir
Peki kalp kapakçığında kalınlaşma neden olur?
Kalp kapakçığı kalınlaşması
Uzman kalp doktorları kalp kapak hastalıklarının tümünün meydana gelmesinde çocukluk yıllarında boğaza yerleşip üst solunum yolu infeksiyonlarına sebebiyet veren mikroplara karşı vücutta oluşan savunma mekanizmasının yanlış bir yola girerek vücudun kendi organlarına zarar vermesinden kaynaklı olduğunu söylemekteler. Böyle bir durumda kalp kadar beyin, eklem ve böbreklerde olumsuz etkilenmektedir. Kalp kapakçığı kalınlaşması nedenleri arasında bu faktörün rolü büyüktür.
Ayrıca kalp kapakçığı kalınlaşmasının sebepleri arasında kalbi besleyen koroner damarlardaki tıkanmalar, kalp krizleri, mitarl yetmezlikleri de yer alır. Bilhassa da mitral kapağın çalışmasını sağlayan kasların hasar görmesi kapak yapısının daha esnek, daha elastik, bir kısmında da süngerimsi bir kalınlaşmaya neden olmaktadır. Doğuştan kalp hastalıkları da kalp kapakçık kalınlaşmasının bir diğer nedenidir.
Bir önceki Bypass açık kalp ameliyatı nasıl yapılıyor? başlıklı konumuzda açık kalp ameliyatı nasıl yapılır, bypass ameliyat sonrası ve bypass nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalp kapakçığı kalınlaşması, kalp kapakçığında kalinlasma, kalp kapağı kalınlaşması, kalp kapağında kalınlaşma, kalp kapakçığının kalınlaşması
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.